Τα καλύτερα βρώμικα της πόλης

19:56 3/12/2011 - Πηγή: 24wro
Το φαί μετά το ξενύχτι δεν είναι απλά… κάτι για να σου στρώσει το στομάχι από τις μπόμπες που έχεις κατεβάσει λίγο νωρίτερα.

Είναι μια ιεροτελεστία που ξεκινάει από τη στιγμή που στέκεσαι έξω από την καντίνα και τελειώνει στο κρεβάτι σου, εκεί που ξαπλώνεις χαμογελαστός και χορτάτος, με λίγη μαγιονέζα να τρέχει ακόμα στο μάγουλό σου.
Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν δικαιούμαι να λέω ότι δουλεύω. Το να κάνω βόλτα στην Αθήνα, να δοκιμάζω και να αξιολογώ βρώμικα, είναι κάτι καλύτερο κι από το Τρελό Σαββατοκύριακο
στου Μπέρνι. Είναι ένα πάρτι γαστριμαργίας και δια(σ)τροφικής ηδονής.

Μερικοί ιδιοκτήτες καντινών δεν δέχονται να ονομάζεις το σάντουίτς τους «βρώμικο». Τους χαλάει η αρνητική αύρα της λέξης. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όμως είναι ότι αν δεν το ονομάσεις βρώμικο, δεν έχει την ίδια γλύκα.

Το βρώμικο είναι παντός καιρού. Θα σε φτιάξει μετά από την τριάρα που έφαγε η ομάδα σου στο ΟΑΚΑ, θα σε στρώσει μετά από τον στόλο υποβρυχίων που ήπιες με τους κολλητούς σου, θα σε χορτάσει μετά το γκουρμέ δείπνο στο οποίο σε έσυρε η γκόμενά σου. Το βρώμικο είναι εκεί για εσένα και τώρα οφείλεις να του ανταποδώσεις.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα επτά «φαγωσίμα» αμαρτήματα της νυχτερινής Αθήνας, κράτα τις διευθύνσεις και ετοίμασε το στομάχι σου για νέες γαστριμαργικές δοκιμές.

Η παλιά καντίνα του Γιάννη

Τι δοκιμάσαμε: Με διπλό καλαμάκι χοιρινό αλλά και με μαριναρισμένο κοτόπουλο. Η γέμιση ήταν ίδια. Τυρί, πάριζα, μαγιονέζα, ρώσικη, τυροσαλάτα, ντομάτα, πατάτες, κέτσαπ, μουστάρδα.
Γιατί τα σπάει: Γιατί χάνεις τη μπάλα με τόσες σάλτσες. Εκεί που πας να καταλάβεις τη ρώσικη, σου τα σκάει η τυροσαλάτα και η μαγιονέζα.
Πότε το τρως: Μετά την ντρίμπλα στις καντίνες πέριξ του ΟΑΚΑ αλλά και μετά από ποτά στην Νέα Ιωνία και το Νέο Ηράκλειο.
Που είναι ακριβώς: Στην οδό Ιφιγενίας στη Μεταμόρφωση. Κάνει και delivery στο 210-2828612

Στην πλατεία Μαβίλη

Τι δοκιμάσαμε: Με λουκάνικο, βραστό κρεμμύδι, λάχανο, καρότο, πατάτες, κέτσαπ, μουστάρδα, σως μαγιονέζας.
Γιατί τα σπάει: Γιατί η Μαβίλη είναι σημείο συνάντησης, τα παιδιά που δουλεύουν στην καντίνα είναι φουλ εξυπηρετικοί και στο μενού τους μπορείς να βρεις από λουκάνικο μέχρι σνίτσελ. Ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία του Αθηναϊκού ξενυχτιού έχει περάσει από την αειθαλή αυτή καντίνα.
Πότε το τρως: Όταν τρεκλίζεις στην πλατεία από το Μπρίκι ή το Λώρας.
Που είναι ακριβώς: Στην κάτω γωνία της Πλατείας Μαβίλη. Έλα που δεν έχεις πάει.

Δες το και να φτιάχνεται..

Της Μιχαλακοπούλου

Τι δοκιμάσαμε: Special κοτόπουλο με κοτόπουλο πανέ, καραμελωμένο κρεμμύδι, σως, λάχανο, καρότο.
Γιατί τα σπάει: Γιατί είναι κατά γενική ομολογία πολύ ποιοτικό και νόστιμο σάντουιτς για να σερβίρεται απλά σε μια καντίνα στη μέση του δρόμου. Τρομερή σως στο κοτόπουλο. Δίκαια κονταροχτυπιέται με τη Μαβίλη για τα πρωτεία στην Αθήνα.
Πότε το τρως: Μετά τα ποτά στο κέντρο, το
Keywords
Τυχαία Θέματα