Τα χρυσά παιδιά του Χόλυγουντ

12:00 1/1/2013 - Πηγή: 24wro
Μπορεί τα χολυγουντιανά στούντιο να ξοδεύουν εξωφρενικά ποσά για τις αμοιβές των σταρ και...
τα ειδικά εφέ που πλαισιώνουν τις ταινίες δράσης, όμως όπως αποδεικνύεται ταινίες πολύ μικρότερου προϋπολογισμού με όχι και τόσο μεγάλα ονόματα της σόου μπίζνες, είναι αυτές που «τα φέρνουν» στα ταμεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ταινία «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρανόφσκι, με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν. Η παραγωγή της στοίχισε 13 εκατ. δολάρια και η ταινία έκανε εισπράξεις ύψους 329 εκατ. δολαρίων. Αυτό σημαίνει
ότι η πρωταγωνίστριά της για κάθε δολάριο που πληρώθηκε έφερε πίσω 42,70. Η Πόρτμαν βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τον Εντι Μέρφυ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ο κ. Χασούρας του Χόλυγουντ: ο κωμικός για κάθε δολάριο που πήρε έφερε πίσω μόλις 2,30 δολάρια.

Ενα ακόμα «χρυσό παιδί» του Χόλυγουντ, είναι ο Αστον Κούτσερ. H ταινία No strings attached στην οποία πρωταγωνιστούσε κόστισε 25 εκατομμύρια δολάρια και έκανε εισπράξεις 150 εκατομμυρίων.

Τέλος, πραγματικό «χρυσορυχείο» αποδείχθηκε και η συμμετοχή της Κρίστεν Στιούαρτ στις ταινίες Twilight. Η Στιούαρτ για κάθε δολάριο που πήρε έφερε πίσω 40,60. Η συνολική της αμοιβή για τις δύο ταινίες έφτασε τα 25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα μέχρι τώρα έσοδά τους έχουν φτάσει τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι υψηλές αμοιβές δεν φέρνουν πάντα τα αναμενόμενα στα ταμεία. Και σε μια εποχή κρίσης ακόμα και το Χόλυγουντ αναθεωρεί τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα