Τα Angry Birds κέρδισαν την Coca Cola

07:38 28/11/2012 - Πηγή: 24wro
Μια φιλανδική εταιρεία κατάφερε το ακατόρθωτο: να ξεπεράσει σε πωλήσεις...
αναψυκτικών την Coca Cola στην αγορά της σκανδιναβικής χώρας. Η εταιρεία ονομάζεται Rovio και οφείλει αυτή την επιτυχία στο δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds,
το οποίο δάνεισε τους χαρακτήρες του στο αναψυκτικό.

Η ιστορία της Rovio ξεκινάει το 2003 στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνικι όταν τρεις φοιτητές, ο Niklas Hed, o Jarno Väkeväinen και ο Kim Dikert, συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό για την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού για κινητά. Οι τρεις φίλοι βγήκαν νικητές με το παιχνίδι King of the Cabbage World και αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους εταιρεία την οποία ονόμασαν Relude.

Το 2005 βρέθηκε ο πρώτος μεγάλος επενδυτής και η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε Rovio Mobile. Το 2009 ήταν η χρονιά που απογείωσε τη Rovio: η εταιρεία έβγαλε στην αγορά το παιχνίδι Angry Birds για iphone. Από τότε το παιχνίδι έχει κατεβεί ένα δισεκατομμύριο φορές κάνοντάς το ένα από τα πιο επικερδή παιχνίδια του Apple App Store. Τα έσοδά της το 2011 έφτασαν τα 75,4 εκατ. δολάρια και είναι πιθανό να προχωρήσει στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Το Angry Birds είναι ένα πραγματικό φαινόμενο και όπως δήλωσαν οι δημιουργοί του θέλουν να το κάνουν κάτι τόσο μεγάλο ώστε να γίνει μια εικόνα της ποπ κουλτούρας.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα