Τα 10 πιο περίεργα αθλήματα στον πλανήτη

16:06 13/9/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί αυτά τα αθλήματα να φαίνονται τρελά αλλά το σίγουρο …είναι ότι ξεπερνούν σε φαντασία όλα τα γνωστά στο ευρύ κοινό αθλήματα κι ότι έχουν πολύ πλάκα.

Εάν δεν ψήνεσαι να συμμετάσχεις τότε απλά σκέψου την πιθανότητα να παρακολουθήσεις κάποιο απ’ αυτά καθώς θα γελάσεις με την ψυχή σου και θ’ απορήσεις με το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν βαριέται.



Aρ. 10 : Πάλη δαχτύλων



Ο παγκόσμιος διαγωνισμός πάλης δαχτύλων ξεκίνησε σε μία pub στο Derbyshire το 1976 και δεν μας κάνει
καμία εντύπωση που είχε αναμειχθεί και πολύ αλκοόλ. Οι διοργανωτές προσπάθησαν να συμπεριληφθεί το «άθλημα» στους ολυμπιακούς αγώνες του 1997 αλλά προς μεγάλη τους έκπληξη δεν τα κατάφεραν.

Οι κανόνες είναι απλοί. «Κλειδώνεις» τα δάχτυλα σου με του αντιπάλου, λες «ένα, δύο, τρία, τέσσερα, δηλώνω πόλεμο δαχτύλων» και ξεκινάς προσπαθώντας να κερδίσεις το «πάνω… χέρι», κρατώντας κάτω το πόδι του αντιπάλου για τρία δευτερόλεπτα.

Τα παπούτσια κι οι κάλτσες πρέπει ν’ αφαιρούνται πριν από την μονομαχία κι είναι έθιμο ο αντίπαλος να σου κάνει την τιμή βγάζοντας σου τις κάλτσες…

Aρ. 9 : Πρωτάθλημα «Πέτρα, Μολύβι, Ψαλίδι, Χαρτί»



Σίγουρα έπαιζες στα νιάτα σου… Το 2002 η κοινότητα του «Πέτρα, Μολύβι, Ψαλίδι, Χαρτί» καθιέρωσε μια σειρά από τυποποιημένους κανόνες ώστε να παίζεται με τον ίδιο τρόπο παγκοσμίως. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία ορισμένοι να βγάλουν χρήματα απλά και μόνο παίζοντας το παιχνίδι με το οποίο μεγάλωσαν.

Οι κανόνες λίγο πολύ γνωστοί. Το ψαλίδι κόβει το χαρτί, το χαρτί τυλίγει την πέτρα, η πέτρα συνθλίβει το ψαλίδι. Εάν οι παίκτες επιλέξουν το ίδιο «όπλο» πρέπει να επαναλάβουν την διαδικασία. Συνήθως αναφερόμαστε σ’ αυτό το παιχνίδι ως ένα απλό παιχνίδι τύχης που χρησιμεύει στο να λύνει διαφωνίες όπως το ποιος θα πάει να φέρει την επόμενη εξάδα με μπύρες.

Αλλά εάν έχεις ανακηρυχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής τότε μπορείς να φύγεις με πολλά λεφτά από το ετήσιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Las Vegas.


Aρ. 8 : Chess Boxing




Έκανε την παρθενική του εμφάνιση στα πλαίσια ενός sci-fi μυθιστορήματος το 1992. Ο Ολλανδός οπαδός του μυθιστορήματος Lepe Rubingh, έφερε στη ζωή αυτό το άθλημα και το πρώτο πρωτάθλημα διοργανώθηκε στο Amsterdam. Το άθλημα διέπεται από τον παγκόσμιο οργανισμό Chess Boxing με μότο «Η μάχη γίνεται στο ρινγκ κι ο πόλεμος διεξάγεται στη σκακιέρα».

Στο αγώνισμα αυτό οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι μπροστά στη σκακιέρα αλλά και στη μέση του ρινγκ. Η όλη διαμάχη γίνεται μέσα από γύρους σκακιού που διαρκούν τέσσερα λεπτά και γύρους μποξ που διαρκούν δυο λεπτά. Ο αγώνας τελειώνει μετά από ένα ματ ή ένα νοκ-άουτ.

Εάν κανείς από τους δυο αντιπάλους δεν χάσει μετά από 11 γύρους τότε ο νικητής θ’ ανακηρυχθεί από μια επιτροπή κριτών.
Aρ. 7 : Κλοτσιές στην κνήμη


Το άθλημα αυτό αποτελεί κομμάτι μιας
Keywords
Τυχαία Θέματα