Συνέχεια στη δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

18:55 5/8/2011 - Πηγή: 24wro
Χειραγωγήσατε την Σκορδέλλη για να... εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του συζύγου σας, προβάλλοντας σε αυτήν οικείο και φιλικό πρόσωπο», υπέβαλε στην αντεξεταζόμενη...

Η μάρτυρας, απαντώντας, διευκρίνισε ότι αποδίδει διαφορετική έννοια στη λέξη γνωστός και στη λέξη φίλος και αναφέροντας στο Δικαστήριο ότι οι σχέσεις μεταξύ της οικογένειας Ανδρονίκου και της οικογένειας Χατζηκωστή ήταν εξαιρετικές, πρόσθεσε πως κατά τη συναντήσεις που είχε με την Έλενα Σκορδέλλη, η κατηγορούμενη προσπαθούσε να διαβάλει τις ενέργειες της οικογένειας Χατζηκωστή μέσα από τον
τρόπο με τον οποίο τις ερμήνευε.

Είπε, επίσης, πως η κ. Σκορδέλλη συνέχισε να διατηρεί μαζί της επαφή, μετά και την απόρριψη από το σύζυγο της του προσχεδίου που παρουσίασε η κ. Σκορδέλλη για τις μετοχές του ζεύγους Ανδρονίκου στο Σίγμα.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε την Παρασκευή με την αντεξέταση της κ. Ανδρονίκου από τον κ. Γεωργίου, ο οποίος ζήτησε διακοπή της διαδικασίας, ώστε να παρασχεθεί χρόνος μίας εβδομάδας στους πελάτες του να του δώσουν ξεκάθαρες οδηγίες για την κατεύθυνση της υπεράσπισης σε ζητήματα που θα προκύψουν κατά την αντεξέταση της μάρτυρος.

Οι δικηγόροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση, ενώ δεν υπήρξε καθοριστική η θέση της κατηγορούσας αρχής ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η αντεξέταση της μάρτυρος.

Κατά την αντεξέταση της, η κ. Ανδρονίκου αναφέρθηκε στις χρονικές περιόδους που η ίδια ή ο σύζυγος της διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σίγμα και στις επιστολές που διαβίβασε ο σύζυγος της σε σχέση με το θέμα αυτό.

Η κ. Ανδρονίκου ανέφερε επίσης ότι η κ. Σκορδέλλη γνώριζε πότε συνεδρίαζε το ΔΣ του «Σίγμα», κατά την περίοδο που η μάρτυρας δεν συμμετείχε στο ΔΣ του σταθμού και την ενημέρωνε.

Θέλοντας να καταδείξει αυτό που συνέβαινε, είπε πως, όταν διορίστηκε μέλος του ΔΣ του Σίγμα στις 5/3/2009, ενημερώθηκε περί αυτού από την κ. Σκορδέλλη πριν ενημερωθεί επίσημα από τη Διοίκηση του σταθμού.

Η κ. Ανδρονίκου, για να εξηγήσει πως εννοούσε τη διαβολή των ενεργειών της οικογενείας Χατζηκωστή από την κατηγορούμενη, είπε πως στις μεταξύ τους συζητήσεις είπε ότι ο Άντης Χατζηκωστής επισκέφθηκε 3-4 φορές το σύζυγο της στη φυλακή, η κατηγορούμενη παρατήρησε πως το έκανε από συμφέρον.

Ερωτηθείσα η μάρτυρας, είπε πως η κ. Σκορδέλλη της εξασφάλισε αντίγραφο του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του περί φυλακών νόμου, για τους επ’ αδεία αποφυλακιζόμενους και ότι έδωσε στην κατηγορούμενη αντίγραφο επιστολής που ο σύζυγος της, μέσω των κλητήρων του γραφείου τους, διαβίβασε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Νίκο Κατσουρίδη και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών σε σχέση με το τότε υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις του κ. Γεωργίου, η μάρτυρας είπε πως έδωσε στην κατηγορούμενη σε κλειστό φάκελο επιστολή για τον κ. Κατσουρίδη, την οποία δεν γνωρίζει εάν η κατηγορούμενη παρέδωσε. Εξήγησε ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα