Οι παγκόσμιοι αθλητές της αδρεναλίνης στην Ζάκυνθο

18:20 5/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Αύγουστος έφτασε και η Ζάκυνθος για 1η χρονιά διοργανώνει...

το πιο extreme event του καλοκαιριού, το ” Probase Μystic World Tour Shipwreck 2011” .




Το θεαματικό αυτό event θα λάβει χώρα στην παραλία του Nαυάγιου της Ζακύνθου και θα έχει βασικό άξονα το base-jump. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό άθλημα που αφορά άλματα από χαμηλού ύψους σημεία ή βράχια με την χρήση ειδικού αλεξίπτωτου.
Εικοσιπέντε αθλητές- τολμηροί αλεξιπτωτιστές από όλον
κόσμο, από την Ελβετία, Αυστρία, Αυστραλία, Βενεζουέλα, Ιταλία, Γερμανία, Φιλανδία, Αγγλία , Βραζιλία, Νορβηγία ,Γαλλία , Καναδά και την Ελλάδα, έρχονται στην Ζάκυνθο για να πηδήξουν από τον βράχο ύψους 200μ. και να προσγειωθούν στην παραλία, προσφέροντας θέαμα που κόβει την ανάσα. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο μοναδικός έλληνας basejumper κ. Στράτος Γιαμούκογλου , ο οποίος ήταν και ο οραματιστής της διοργάνωσης. O Eδεσσαίος αθλητής είχε επισκεφτεί το νησί της Ζακύνθου την χρονιά που πέρασε για να κάνει το πρώτο του άλμα στον βράχο και σήμερα νιώθει πολύ περήφανος που ένα παγκόσμιο event θα πραγματοποιηθεί, συγκεντρώνοντας την ελίτ των ξένων base jumpers αθλητών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Αυγούστου . Είναι τρεις μέρες γεμάτες συναρπαστικά άλματα από τον βράχο και υπέροχους σχηματισμούς στον αέρα, που οι αθλητές της αδρεναλίνης θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Ζακύνθου μαζί με την Δημοτική Ενότητα Ελατίων και με την επίσημη υποστήριξη του « Probase World Cup” ενός παγκόσμιο οργανισμού που διοργανώνει επισήμους αγώνες base-jump σε ελάχιστα σημεία σε όλο τον κόσμο με σκοπό την ανάδειξη του αθλήματος.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της υπέροχης Ζακύνθου σε παγκόσμιο επίπεδο και γιατί όχι να γίνει και ένας διεθνής τόπος συνάντησης αθλητών της αδρεναλίνης και του base-jump.
Keywords
Τυχαία Θέματα