Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με την τρόικα

22:42 26/7/2012 - Πηγή: 24wro
Το σύνολο της κυπριακής οικονομίας -και ...
όχι μόνο τον τραπεζικό τομέα- αφορούν οι παρατηρήσεις της τρόικας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος στις... προεδρικές του Φεβρουαρίου Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της και επισήμανε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση».

Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ ήγειρε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία θεωρεί σημαντικά, ώστε να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή στην προσπάθεια επαναφοράς της οικονομίας
στον δρόμο της ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι η αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία υπέβαλε και την αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης. Ωστόσο, δήλωσε ότι «τώρα δεν είναι η ώρα του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής», αλλά «η ώρα της σοβαρότητας, της ενότητας δυνάμεων και της υπεύθυνης διαπραγμάτευσης».

Επίσης, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του ΔΗΣΥ να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια και τόνισε ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά το σήμερα και το αύριο, αλλά το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενιών. Σε ερώτηση κατά πόσον η τρόικα τον βολιδοσκόπησε σχετικά με το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να υπογράψει το μνημόνιο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι δεν ελέχθη οτιδήποτε για το θέμα αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα