Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν την… επόμενη μέρα

00:43 13/11/2012 - Πηγή: 24wro

Μπορεί το μνημόνιο και ο προϋπολογισμός να ψηφίστηκαν, αλλά στην Ιπποκράτους δεν...

αισθάνονται ακόμη ότι έχει ξημερώσει η επόμενη μέρα. Αυτό, σύμφωνα με τους επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα συμβεί όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επόμενη δόση, αλλά και οι τελικές αποφάσεις των εταίρων για τη βιωσιμότητα
του ελληνικού χρέους. Μέχρι τότε δηλώνουν ότι δεν βιάζονται να πάρουν αποφάσεις και να κάνουν κινήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει "απαγορεύσει" στους συνεργάτες του να εμπλέκονται σε συζητήσεις για τον ανασχηματισμό ή τα εσωκομματικά. Την "εντολή" παραβίασε ο Γιάννης Δατσέρης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε και παραιτήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, εντός των ερχόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η εθνική επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί και η ΚΟ.

Μετά τις δύο ψηφοφορίες στη Βουλή η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Οι επιτελείς της Ιπποκράτους ξέρουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις, αμφισβητώντας τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου. Για την ώρα, όμως, αισθάνονται "ασφαλείς", καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν δείχνει να ακολουθεί ενώ και ο Γιώργος Παπανδρέου κινείται σταθερά εντός των κομματικών γραμμών.

Σε ότι αφορά στους διαγραφέντες το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι οι κύριοι Παραστατίδης και Κουτσούκος θα πρέπει να επιστρέψουν τις έδρες τους, γιατί είχαν διαγραφεί και είχαν γίνει δεκτοί στα ψηφοδέλτια με ειδικές προϋποθέσεις, που είχαν κάνει δεκτές. Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου επισημαίνουν με ικανοποίηση και το "ναι" του Κώστα Σκανδαλίδη στον προϋπολογισμό, αν και χαρακτηρίζουν τη στάση του ιστορικού στελέχους "αντιφατική".

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιο ρόλο θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση για την οριστική διευθέτηση του χρέους. Αν, βεβαίως, οι εταίροι μας δώσουν πρώτα τη δόση στον Αντώνη Σαμαρά. Από τις εξελίξεις αυτές θα εξαρτηθεί και το αν στο κυβερνητικό σχήμα θα εισέλθει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος ή αν θα "στείλει" πολιτικά στελέχη σε αντικατάσταση των τεχνοκρατών που είχε προτείνει αρχικά.

Το μόνο που δεν περνά, για την ώρα, από το μυαλό των επιτελών του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι το ενδεχόμενο οι εταίροι μας να καθυστερήσουν τη δόση. Ξέρουν πως σε αυτή την περίπτωση δε θα έχει νόημα κανένας σχεδιασμός, αφού η κοινωνική αναταραχή θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις και εκλογές.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα