Στο μικροσκόπιο του Reuters η Χρυσή Αυγή

19:01 12/11/2012 - Πηγή: 24wro
Εκτενές αφιέρωμα στο εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα, Χρυσή Αυγή, φιλοξενεί το διεθνές ...
ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters». Το πρακτορείο, μεταξύ άλλων περιγράφει την θεαματική ανοδική πορεία του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, που οφείλεται, όπως σημειώνει, στην πολιτική λιτότητας, παραθέτοντας παράλληλα δημόσιες δηλώσεις μελών της Χρυσής Αυγής.

«Την
ώρα που χέρια είναι υψωμένα χαιρετώντας ναζιστικά, ο ηγέτης του ταχύτερα ανερχόμενου πολιτικού κόμματος απευθύνεται σε εκατοντάδες άντρες που φορούν μαύρα μακό μπλουζάκια, την ώρα που εκείνοι εκρήγνυνται σε ζητωκραυγές. Η μαχητική κραυγή τους αντηχεί μέσα στη νύχτα: Αίμα. Τιμή. Χρυσή Αυγή», ξεκινά το αφιέρωμα του πρακτορείου, αναφερόμενο στη νύχτα που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής χαιρέτισε μπροστά στην κάμερα ναζιστικά, σοκάρωντας με αυτή το κίνηση.

«”Εμείς μπορεί μερικές φορές να σηκώνουμε με αυτόν τον τρόπο το χέρι μας, αλλά αυτά τα χέρια είναι καθαρά, όχι βρώμικα. Δεν έχουν κλέψει”, φώναξε ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, καθώς στεκόταν, πλημμυρισμένος από φως, μπροστά σε 2.000 φανατικούς οπαδούς του κόμματος του στο ανοιχτό αμφιθέατρο στο Γουδί, μια πρώην στρατιωτική βάση κοντά στην Αθήνα».

«”Ήμασταν δεκάδες, μετά γίναμε μερικές εκατοντάδες, τώρα είμαστε χιλιάδες και αυτή είναι μόνο η αρχή”, φώναξε ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, του ακροδεξιού κόμματος που βλέπει τη δημοτικότητά του να εκτινάσσεται εν μέσω της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας. Η συγκέντρωση του προηγούμενου μήνα αποκάλυψε ότι το κόμμα, που περιγράφει τον εαυτό του ως εθνικιστικό και υποστηρίζει την απέλαση των λαθρομεταναστών, διαθέτει ένα προσφάτως αποκτηθέν αίσθημα θριάμβου, ακόμα και κομπασμού, που κάποιοι βρίσκουν απειλητικό», συνεχίζει το Reuters, σημειώνοντας πως: «Με την βοήθεια ενός κύματος κοινωνικής οργής εναντίον διεφθαρμένων πολιτικών, της λιτότητας και της λαθρομετανάστευσης, η Χρυσή Αυγή είδε την δημοτικότητά της να διπλασιάζεται σε λίγους μήνες».

Το πρακτορείο μάλιστα, αναφέρεται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC, ανεξάρτητης εταιρείας δημοσκοπήσεων, όπου η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να καταλαμβάνει το 14% τον Οκτώβρη, εν συγκρίσει με το 7% που έλαβε στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου. «Οι πολιτικοί αναλυτές δεν βλέπουν άμεση ανακοπή της μετεωρικής ανόδου της. Προειδοποιούν ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία αρνείται ότι είναι νεοναζιστική παρότι υιοθετεί ανοιχτά παραπλήσια ιδεολογία και σύμβολα, μπορεί να δελεάσει μέχρι και έναν στους τρεις ψηφοφόρους», συμπληρώνει το πρακτορείο, παραθέτοντας στη συνέχεια τα εξής λόγια του επικεφαλής της ALCO, έτερης ανεξάρτητης εταιρείας δημοσκοπήσεων, κ. Κώστα Παναγόπουλου: «Από τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει και δεν βάζει τέλος στην διαφθορά, το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν θα ανασχεθεί. Η Χρυσή Αυγή μπορεί δυνητικά να κερδίσει έως και το 30% των ψήφων».

«Το κόμμα αυτό τώρα εμφανίζεται να κατακτά στις δημοσκοπήσεις, πίσω από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί την αξιωματική
Keywords
Τυχαία Θέματα