Στο ευρωπαϊκό τραπέζι ακόμα η επιστολή Σαμαρά – Nαι από ΔΝΤ

14:51 25/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ενώ το ΔΝΤ διαμήνυσε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι λέει...
ΝΑΙ μετά και την επιστολή Σαμαρά, στην Ευρώπη τα πράγματα είναι ρευστά μέχρι στιγμής.
Ερωτηθείς για την επιστολή Σαμαρά, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Στ. Ζάιμπερτ αρνήθηκε να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει εάν κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης εκπληρώνεται με αυτή την επιστολή ο όρος
που είχε θέσει το Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Η αποτίμηση αφορά ολόκληρη την ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, και η Γερμανία δεν προτίθεται να προβεί προηγουμένως μόνη της σε όποιες δηλώσεις επ΄ αυτού. Το Eurogroup, τόνισε ο κ. Zάιμπερτ, θα αποφασίσει αφού προηγουμένως εξετάσει την γραπτή δέσμευση του κ. Σαμαρά αλλά και άλλες ενυπόγραφες δεσμεύσεις ελληνικών κομμάτων.
Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα θα συζητηθεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φιλανδίας σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κ. Μάρτιν Κότχαουζ, διευκρινίζοντας ότι θα συζητηθεί «σε γενικές γραμμές».Η τελική συζήτηση θα γίνει στα πλαίσια του EcoFinκαι του Eurogroupαρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο θα αποφασιστεί αν τελικά θα δοθεί η 6η δόση προς την Ελλάδα. Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, βάση για την απόφαση του Eurogroup θα είναι η έκθεση της Τρόικας.
Στο μεταξύ η επιστολή που απέστειλε ο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς σε ΕΕ, Eurogroup, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ διχάζει τις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει σημερινό τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων. Η επιστολή του κ. Σαμαρά κρίνεται «μάλλον θετική», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γαλλίας. Ένας άλλος διπλωμάτης ανέφερε ωστόσο την ίδια ώρα ότι η επιστολή δεν έπεισε τελείως. Ως εκ τούτου η τελική απάντηση των ευρωπαίων εταίρων είναι «αβέβαιη».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα