Στο δρόμο των «ευρω-ομολόγων» Παπανδρέου και ευρωπαίοι σοσιαλιστές

18:00 16/7/2011 - Πηγή: 24wro
Υπέρ της έκδοσης «ευρω-ομολόγων» φαίνεται ότι τάχθηκαν ο πρωθυπουργός… και οι αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. 
Μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Γιώργου Παπανδρέου με: τη Γαλλίδα Σοσιαλίστρια Μαρτίν Ομπρί, τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας Ερκι Τουομιόγια, τον Ιρλανδό ομόλογό του Ιμον Γκίλμορ και τον επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτζ, ανάφεραν ότι "είναι καιρός οι κυβερνήσεις
της ευρωζώνης να εκφράσουν τα πρωτεία τους έναντι των χρηματοοικονομικών αγορών".
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές ζήτησαν από τα κράτη να λάβουν "γενναία και αποφασιστικά μέτρα", ανάμεσα στα οποία και έναν "οργανισμό σταθερότητας για τον ανασχεδιασμό (reprofiling) του χρέους των κρατών της ευρωζώνης ο οποίος ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την επανόρθωση ενός κράτους η οικονομία του οποίου κινδυνεύει να χάσει τη σταθερότητά της".
"Από αυτή την άποψη, η ευρωζώνη θα μπορούσε να επωφεληθεί από την έκδοση ευρω-ομολόγων", τόνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι σοσιαλιστές.
Επιπρόσθετα, πρότειναν και "ένα πραγματικά αποτελεσματικός μηχανισμός της ευρωζώνης, με εγγυήσεις, ο οποίος θα βοηθά τις χώρες που δέχονται επιθέσεις από κερδοσκόπους και ο οποίος θα διασφαλίζει ότι ιδιώτες επενδυτές (...) θα αναλαμβάνουν το δικό τους μερίδιο από τα κόστη των μέτρων σταθεροποίησης", καθώς και μία χρηματοοικονομική μεταρρύθμιση η οποία "θα περιορίζει την εξουσία των οίκων αξιολόγησης", αλλά και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ανεξάρτητου οίκου.
"Αν αποτύχουμε ακόμη μία φορά να τιθασεύσουμε την αγορά, η Ευρώπη κινδυνεύει να πέσει ξανά στην ύφεση και να χάσει την κυριαρχία της", υπογράμμισαν οι ηγέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα