Στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα Ήλιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου

12:35 24/2/2012 - Πηγή: 24wro
Για το πρόγραμμα Ήλιος θα μιλήσει την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέδριο που ...
διοργανώνει η Κομισιόν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έπειτα από πρόσκληση του αρμόδιου Ευρωπαίου επίτροπου Γκίντερ Ότινγκερ.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ενέργειας έχει διοργανώσει κλειστή συνάντηση στην οποία ο υπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμα σε εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν, του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας, καθώς και της
Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Το συνέδριο έχει ως στόχο τη διαβούλευση για τη χάραξη κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής για την περαιτέρω προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν τα κίνητρα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η ανάπτυξη διευρωπαϊκών υποδομών προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ΑΠΕ, καθώς και η ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ μέσα από την προώθηση μεγάλων επενδυτικών ενεργειακών προγραμμάτων.

Ο υπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας», όπου θα παρουσίασει το Πρόγραμμα «Ήλιος», ως ένα παράδειγμα δυνατότητας συνεργασίας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προώθηση των ΑΠΕ και γενικότερα την επίτευξη, με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, των ευρωπαϊκών στόχων για το 2020.

Το κεντρικό μήνυμα της παρουσίασης θα είναι ότι η ΕΕ εξακολουθεί να εξαρτάται από τις εισαγωγές ενέργειας όταν θα μπορούσε να είναι ενεργειακά αυτάρκης αξιοποιώντας εγχώριους πόρους, όπως είναι το πλούσιο ηλιακό δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα