Στα μπλόκα τα ταξί, στην...εντατική ο τουρισμός

12:27 22/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τα διόδια της Ελευσίνας κατέλαβαν από το πρωί της Παρασκευής...
οι ιδιοκτήτες ταξί και, σηκώνοντας τις μπάρες, επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.



Εντός της ημέρας αναμένονται αιφνιδιαστικά και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού οι απεργοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, διεκδικώντας την αλλαγή των σχεδίων Ραγκούση
για άμεσο, πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση της Εισαγγελίας για τους ταξιτζήδες ζητούν οι τουριστικές επιχειρήσεις την ώρα που οι αυτοκινητιστές απειλούν με νέες αιφνιδιαστικές κινήσεις, συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ήδη, η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε -το απόγευμα της Πέμπτης- εντολή στις αστυνομικές αρχές να σχηματίζουν δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί. Η Εισαγγελία ζητεί παράλληλα από την Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πάντως, το πλήγμα για τον τουρισμό και την ελληνική κρουαζιέρα είναι τεράστιο και οι αντιδράσεις πλέον μαζικές.

Την Πέμπτη, ο σύνδεσμος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την παρέμβασή τους για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Στην επιστολή του μάλιστα ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για ανοχή και αδράνεια από τις αρχές, «παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου». «Υπό τις συνθήκες αυτές», συμπληρώνει, «η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος».

Την ίδια ώρα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά τη σύγκληση διυπουργικής επιτροπής διαχείρισης κρίσης προκειμένου «να υπάρξει συντονισμένη δράση στο πρόβλημα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί».

Παρά τις αντιδράσεις πάντως και εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι ταξιτζήδες σκληραίνουν τη στάση τους στήνοντας μπλόκα και προκαλώντας «έμφραγμα» σε όλα σχεδόν τα λιμάνια και τις κεντρικές αρτηρίες τις χώρας.

Την Πέμπτη, από τις 12 έως τις 3:30 το μεσημέρι, οι οδηγοί ταξί από τη Θεσσαλία, έκλεισαν τα Τέμπη με τα οχήματά τους, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Πάνω από 150 ταξί παρατάχθηκαν στην κοιλάδα. Η κυκλοφορία από το ύψος της Γυρτώνης διεξαγόταν από παρακαμπτήριους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλίας έκλεισαν εκ νέου και από τις 8 μέχρι τις 8.30 μ.μ. τα Τέμπη αλλά αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησαν τα οχήματά τους, αλλά παρατάχθηκαν πεζοί οι ίδιοι επί του οδοστρώματος, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία.


Από εκεί κατευθύνθηκαν προς τα διόδια Πυργετού και Μακρυχωρίου, όπου έχουν σηκώσει τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ταξιτζήδες απέκλεισαν με τα οχήματά τους τις τρεις εξόδους της
Keywords
Τυχαία Θέματα