ΣΟΚ: Ο Ερντογάν σε Ν. Κορέα και Ιράν για πυρηνικά

18:22 1/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στην Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική... Ασφάλεια στην Νότια Κορέα στις 26-27 Μαρτίου και αμέσως μετά επίσκεψη –έκπληξη- στο Ιράν θα πραγματοποιήσει ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν.
Η συμμετοχή αυτή επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι η Τουρκία επιδιώκει επιτάχυνση του πυρηνικού της προγράμματος- ήδη μιλάνε για σχέδια για 3 εργοστάσια.
.H εφημερίδα Ηurriyet αναφέρει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα
του Ιράν αναμένεται να είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην Σύνοδο Κορυφής και ότι ο κ. Ερντογάν θα παρουσιάσει – σε επίσκεψη- έκπληξη, όπως λέει- στον ιρανό πρόεδρο Αχμαντινεζάντ τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.
Επίσης ο τούρκος πρωθυπουργός θα προτείνει την διεξαγωγή της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην Κωνσταντινούπολη και αν υπάρξει συμφωνία τότε οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν τον Απρίλιο. όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα, στο Ιράν
Ωστόσο η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός του ταξιδιού Ερντογάν στην Τεχεράνη αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στην Νότια Κορέα, στις 28 Μαρτίου συμπίπτει με την απουσία του ιρανού Προέδρου Αχμαντινεζάντ από την Τεχεράνη και η ιρανική πλευρά παρακάλεσε τον κ. Ερντογάν να καθυστερήσει την επίσκεψή του για μια εβδομάδα .

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα