Σοκ από τον χαμό του Βασίλη Τσιβιλίκα

14:33 1/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε ο θάνατος του Βασίλη Τσιβιλίκα...
Τον πρόδωσε η καρδιά του στην τελευταία ορθοπεταλιά. «Ζωή ποδήλατο» ήταν ο τίτλος της τελευταίας παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούσε ο σπουδαίος μας ηθοποιός.

Κάπως έτσι ήταν και η ζωή του: ανηφόρες, κατηφόρες και μεγάλες ευθείες στη γαλήνια οικογενειακή ζωή του. Ενας άνθρωπος για τον οποίο όλοι έχουν να θυμούνται τα καλύτερα, αγωνιστής, που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. Ο αιφνίδιος θάνατός του συγκλόνισε τους πάντες.
Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική είδηση που μεταδόθηκε χθες από τις πρωινές εκπομπές.

Χθες τα ξημερώματα ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ένας από τους πλέον αγαπημένους μας ηθοποιούς, ένιωσε έντονους πόνους στον θώρακα και αμέσως οι δικοί του ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

Οπως δήλωσε η διευθύντρια του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, Ολγα Οικονόμου, εντός του ασθενοφόρου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, ενώ επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μάχη να τον επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα. Ο πρωταγωνιστής, που σε λίγους μήνες θα συμπλήρωνε τα 70 του χρόνια, εξέπνευσε στις 6.35 χθες το πρωί.

Στην είδηση του θανάτου του κατέρρευσαν η γυναίκα του Αλίκη και τα δύο αγαπημένα του παιδιά, ο Γιάννης και η Ελλη. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, όπως δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και οι συνάδελφοί του. Συγκλονισμένος και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και οι άλλοι συνεργάτες του στο θέατρο, που μέχρι χθες μοιράζονταν μαζί του την ίδια σκηνή στον «Ακάδημο» για τις ανάγκες της κωμωδίας «Ζωή ποδήλατο» του ανατρεπτικού συγγραφέα Dave Freeman, την οποία είχε μεταφράσει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει ο ίδιος ο θιασάρχης.

Ειρωνεία της τύχης ή διαίσθηση; Πριν από λίγους μήνες στο αποχαιρετιστήριο ξεπροβόδισμα του θεατρικού παραγωγού Βαγγέλη Λειβαδά, ο Βασίλης Τσιβιλίκας τελείωσε τον επικήδειό του λέγοντας: «Βαγγέλη, σύντομα θα συναντηθούμε» - κάτι που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στους παρευρισκόμενους. Μάλιστα, η αίσθηση του Γιώργου Μεσσάλα όταν το σχολίασαν μετά την ταφή ήταν ότι μπορεί και να το διαισθανόταν, όπως δηλώνει στην «Εspresso».

Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως αυτός ο σκληρός εργάτης του θεάτρου δεν υπάρχει πλέον στη ζωή. Επί δεκαετίες ολόκληρες ο Βασίλης Τσιβιλίκας εργαζόταν ακατάπαυστα , δουλεύοντας χειμώνα -καλοκαίρι. Στην πλειοψηφία των παραστάσεων που πρωταγωνιστούσε βρισκόταν συνέχεια επί δυόμιση ώρες επάνω στη σκηνή και ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ποτέ δεν αντιμετώπιζε με ευκολία τους ρόλους που υποδυόταν και κάθε φορά στο σανίδι έδινε τον καλύτερό του εαυτό.

Τελευταία, όπως καταμαρτυρούν συνάδελφοί του, δέχθηκε πίεση αφού η κρίση επηρέασε και την παράστασή του. Οπως έγινε γνωστό, αποδέχθηκε και ο ίδιος αλλά και οι συμπρωταγωνιστές του στην παράσταση μεγάλη μείωση αποδοχών.

Τον Βασίλη Τσιβιλίκα θα αποχαιρετήσουν οι φίλοι του αύριο στις 3.30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Αμαρουσίου, όπου θα γίνει η εξόδιος ακολουθία.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα