Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου

10:57 15/8/2012 - Πηγή: 24wro
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης τιμάται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα η...
Κοίμηση της Θεοτόκου. Η «καρδιά» του Δεκαπενταύγουστου χτυπά στην Παναγία της Τήνου, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, αλλά και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, όπου συρρέουν όπως κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί.
Το «παρών» στις λατρευτικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα δίνει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Στην Αρτα,
στο Θεοτοκιό, όπου και η ομώνυμη εκκλησία της Μεγαλόχαρης, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί τη θεία λειτυργία στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Πύλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Στην Ικαρία βρίσκεται πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα, ενώ η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα, παραμένει στην Αθήνα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία της Τήνου θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα παραστεί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ιωαννίδης.

Μειωμένη η κίνηση φέτος

Η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου κορυφώθηκε την Τρίτη, αν και οι μετακινήσεις φέτος ήταν μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, είναι μειωμένη κατά 48% και 50% αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι.

Η Τροχαία πάντως βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων με στόχο την αποφυγή και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στο εθνικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ έχει τεθεί η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, η οποία θα λήξει σήμερα στις 23.00.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα