ΡΩΣΙΑ: Παράνομος σχηματισμός τα Κατεχόμενα

15:08 9/4/2012 - Πηγή: 24wro


Να μην αγοράζουν ακίνητα στο ψευδοκράτος καλεί τους πολίτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι... αποτελεί «παράνομο κρατικό σχηματισμό».

«Η αγορά ιδιοκτησίας εκεί, ενέχει για τους Ρώσους πολίτες σοβαρούς κινδύνους. Είναι πρωτίστως απαραίτητο να θυμίσουμε πως αποτελεί παράνομο κρατικό σχηματισμό, που ανακηρύχθηκε στο κατεχόμενο τμήμα του εδάφους της ανεξάρτητης και διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως είναι γνωστό, καταδίκασε αυτή την παράνομη
ενέργεια αποφασιστικά, στα ψηφίσματά του, 541 (1983) και 550 (1984)» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως σημαντικό τμήμα της γης των κατεχόμενων ανήκει κατά νόμιμη βάση σε Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι «εγκατέλειψαν τους τόπους διαμονής τους, λόγω της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο το 1974».

Η Μόσχα σημειώνει ότι «σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απόκτηση ιδιοκτησίας, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου ιδιοκτήτη, πράγμα, που αξιολογείται ως εγκληματική συνωμοσία και απάτη, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως και επτά έτη. Για τον λόγο αυτόν συστήνουμε σθεναρά στους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποφύγουν τη σύναψη αμφισβητούμενων συμβολαίων, για την απόκτηση ιδιοκτησίας στο έδαφος του νησιού, που δεν ελέγχεται από τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα