Ρήμαξαν τους μετασχηματιστές στην Χαλκιδική

11:42 12/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ακόμη και σε γειτονικές χώρες προωθούν λαθραία τον χαλκό που κλέβουν από στύλους και κολώνες της ΔΕΗ οι...
συμμορίες των «κυνηγών»που έχουν ρημάξει τους μετασχηματιστές και τα καλώδια στην Χαλκιδική, όπου μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν καταγραφεί 40 κλοπές!

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν παρατηρηθεί σε εγκαταστάσεις απομονωμένων αγροτικών περιοχών του δήμου Νέας Προποντίδας, όπου οι δράστες λεηλατούν το δίκτυο της ΔΕΗ χωρίς να
γίνονται αντιληπτοί. Η Επιχείρηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την αντιμετώπιση των κλοπών, αλλά η δράση των «κυνηγών» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

*** Στο στόχαστρο των «κυνηγών» χαλκού βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις των ΤΟΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει «φτερά» πάνω από 300 υδρομετρητές του Οργανισμού αξίας 18.000 ευρώ! Οι συμμορίες δρουν κυρίως στις περιοχές του Αμπελόκαμπου, του Αυγείου, του Κοροίβου, της Μαραθιάς και του Ρουπακίου.

*** Όμως, ακόμη και οι αγροτικές καλλιέργειες «υποφέρουν» από την δράση των «κυνηγών» χαλκού. Από ένα χωράφι στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, ξήλωσαν καλώδια μήκους 40 μέτρων από την γεννήτρια γεώτρησης. Η αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 1.000 ευρώ. Στην περιοχή Κουρτέσι, ξήλωσαν καλώδια μεταφοράς ρεύματος μήκους 250 μέτρων και αξίας 1.000 ευρώ από τις εγκαταστάσεις μιας επαγγελματικής μονάδας, ενώ στο Πηγάδι Τραγανού διέρρηξαν μια αποθήκη και άρπαξαν τέσσερα αλυσοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα