ΡΑΧΟΙ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

17:08 2/10/2012 - Πηγή: 24wro
Η Ισπανία δεν έχει λάβει απόφαση ακόμη για το εάν θα προσφύγει στην...
Ευρωζώνη για οικονομική βοήθεια προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τα κόστη δανεισμού της, δήλωσαν...
την Τρίτη στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων ΕFE πηγές από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Ο κ. Ραχόι εξακολουθεί να ζυγίζει τις πιθανές συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης, λένε οι πηγές, αντικρούοντας τις πληροφορίες ότι η Ισπανία σχεδιάζει να ποροχωρήσει σε αυτή την κίνηση το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από αβάσταχτες πιέσεις
εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων της προκειμένου να ζητήσει την ένταξή της σε πρόγραμμα δανεισμού, που θα συνδυάζει και την εξαγορά ομολόγων της από την ΕΚΤ.

Η Ισπανία δεν έχει καταθέσει μία τέτοια προσφυγή, όμως η Κομισιόν είναι έτοιμη για ένα σχετικό ενδεχόμενο, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Μαδρίτη, τη Δευτέρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Η ισπανική κυβέρνηση αμφιταλαντεύεται, διότι φοβάται πως κάποιες από τις χώρες της Ευρωζώνης και κυρίως η Γερμανία και η Φινλανδία, ενδέχεται να παρεμποδίσουν την εκταμίευση μίας τέτοιας βοήθειας.

Η κυβέρνηση Ραχόι επιπροσθέτως ανησυχεί μήπως η εΕρωζώνη απαιτήσει να επιβληθούν ακόμη περισσότερο αντιδημοφιλή μέτρα στην Ισπανία, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση απλώς ασκεί παρελκυστική πολιτική αναμένοντας πρώτα να διεξαχθούν στις 21 Οκτωβρίου οι περιφερειακές εκλογές στη γενέτειρα του Ραχόι, τη Γαλικία και στη Χώρα των Βάσκων.
Keywords
Τυχαία Θέματα