Προβάδισμα Ολάντ στον 1ο γύρο των εκλογών των Γάλλων Σοσιαλιστών

00:05 10/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα του Φρανσουά Ολάντ στον πρώτο γύρο των... ανοιχτών εσωτερικών εκλογών για το χρίσμα της ηγεσίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με τη νυν αρχηγό του, Μαρτίν Ομπρί να έρχεται δεύτερη.

Τα δημοκοπικά στοιχεία των τελευταίων ημερών που, αν κι επεσήμαναν πως είναι δύσκολο να έχουν ακρίβεια στις προβλέψεις τους, λόγω του άγνωστου αριθμού του εκλογικού σώματος, τελικά «έπεσαν μέσα» στις προβλέψεις τους, δίνοντας ως φαβορί για τη νίκη τον Φρανσουά Ολάντ, με δεύτερη τη νυν αρχηγό του κόμματος Φρανσουά Ομπρί. Αυτό που δεν κατάφεραν, όμως, να διακρίνουν είναι πως η πρώην
σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δεν θα τερμάτιζε τελικά τρίτη, αλλά τέταρτη πίσω από τον εκπρόσωπο της νέα γενιάς των σοσιαλιστών, Αρνό Μοντμπούρ.
Ο άγνωστος αριθμός των ψηφοφόρων έγκειται στο γεγονός πως πρόκειται για τις πρώτες «ανοιχτές» εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας των Γάλλων Σοσιαλιστών. Είναι, δηλαδή, η πρώτη φορά που έχουν δικαίωμα ψήφου μέλη και φίλοι του κόμματος, πλην του γνωστού κομματικού πυρήνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, ο μετριοπαθής αριστερός Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει το 41% των συνολικών ψήφων, ενώ η Μαρτίν Ομπρί αρκείται στο 29% και, όπως όλα δείχνουν, αυτοί οι δύο θα είναι, στο σύνολο έξι υποψηφίων, οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου της 16ης Οκτωβρίου. Ο Αρνό Μοντμπούρ αγγίζει το 17%, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 7%, ο Μανιέλ Βαν το 5%, ενώ ο πρώην υπουργός Τουρισμού Ζαν- Μισέλ Μπέιλ μόλις το 1%.


Keywords
Τυχαία Θέματα