Προηγείται για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα ο Ρόμνεϊ, αν και χάνει έδαφος

08:12 8/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ελαφρά κάμψη παρουσιάζουν τα ποσοστά του Μιτ Ρόμνεϊ σύμφωνα με δημοσκόπηση του...
Reuters/Ipsos αν και εξακολουθεί να προηγείται των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασσαχουσέττης συγκεντρώνει το 29% των προτιμήσεων των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων έναντι του 30% που συγκέντρωνε τον Ιανουάριο.

Οι
άλλοι τρεις υποψήφιοι πρέπει να δώσουν σκληρή μάχη καθώς η δημοσκόπηση τους δίνει ποσοστά γύρω στο 20% και πάντως μέσα στα όρια του στατιστικού σφάλματος (4,9% για τους Ρεπουμπλικάνους).

Τον Ρόμνεϊ ακολουθεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ο Τεξανός βουλευτής Ρον Πολ με 21%, καταγράφοντας ένα σημαντικό άλμα πέντε μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Ο Πολ ξεπέρασε έτσι τον Νιουτ Γκίνγριτς που υποχώρησε από το 20% στο 19%.

Σημαντική άνοδο είχε και ο Ρικ Σαντόρουμ που βρίσκεται πλέον στο 18% από το 13% της προηγούμενης αναμέτρησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση τα ποσοστά δημοφιλίας του Ομπάμα κατέγραψαν ελαφρά άνοδο σε σχέση με τον Ιανουάριο και βρίσκονται πλέον στο 48% έναντι του 47%. Οι αρνητικές γνώμες παραμένουν στο 49%.

Μετά από πέντε αναμετρήσεις και τρεις νίκες και παρά την πολύ καλύτερη οργάνωση της καμπάνιας του αλλά και τους άφθονους πόρους, ο Ρόμνεϊ δεν φαίνεται να κερδίζει τους ψηφοφόρους του κόμματός του, παρατηρεί το Reuters.

Ο Ρόμνεϊ κέρδισε μάλλον εύκολα στο Νιου Χαμσάιρ, τη Φλόριντα και τη Νεβάδα αλλά απομένουν 45 πολιτείες μέχρι να ολοκληρωθεί η μάχη του χρίσματος.

* Η έρευνα των Reuters/Ipsos ήταν τηλεφωνική και διεξήχθη στο διάστημα 2-6 Φεβρουαρίου σε 1.033 ψηφοφόρους και των δύο παρατάξεων όπως και ανεξάρτητους.
Keywords
Τυχαία Θέματα