Μεγάλη πιθανότητα τιμωρίας για Παναθηναϊκό

07:26 8/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σύμφωνα μάλιστα με το κατηγορητήριο είναι αποκλειστικά στο χέρι της πειθαρχικής επιτροπής...
της Σούπερ Λίγκας, πως θα χαρακτηρίσει τα επεισόδια. Αν τα θεωρήσει δηλαδή μεμονωμένα (βάσει της κλήσης από την επιτροπή) ή αν τα θεωρήσει εκτεταμένα μετά και από την δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα.

Το θέμα είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με τιμωρία έδρας, αν και περισσότερες πιθανότητες για να γλιτώσει το «λουκέτο» το ΟΑΚΑ
με αντίπαλο το «δικέφαλο» έχει, αν χαρακτηριστούν τα επεισόδια «εκτεταμένα»!

Στην περίπτωση που θεωρηθούν μεμονωμένα τα επεισόδια ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αποκλεισμό της έδρας του με μία αγωνιστική, επειδή είναι δις υπότροπος, αφού έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο για μεμονωμένα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, αν για τρίτη φορά κατηγορηθείς για «μεμονωμένα επεισόδια» τότε προβλέπεται ποινή μίας ή δύο αγωνιστικών (σ.σ ανάλογα με τη σοβαρότητα).

Στην περίπτωση που θεωρηθούν εκτεταμένα, τότε με βάση τον κανονισμό, είναι στην ευχέρεια της επιτροπής να επιβάλει από πρόστιμο έως δύο αγωνιστικές ποινή. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είναι υπότροπος σε αυτή την κατηγορία επεισοδίων, άρα η περίπτωση υψηλού προστίμου έχει μοιρασμένες πιθανότητες να επιβληθεί με την τιμωρία της μίας αγωνιστικής.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, ελπίζει ότι θα τιμωρηθεί με πρόστιμο υποστηρίζοντας στην απολογία του πως η διακοπή του ματς στο 25' δεν οφειλόταν στη συμπεριφορά των οπαδών του, αλλά στη ρίψη δακρυγόνων από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων.

Πάντως οι εκθέσεις τόσο της Αστυνομίας όσο και του παρατηρητή της συνάντησης είναι επιβαρυντικές αφού αναφέρουν ότι τα επεισόδια έγιναν στην εξέδρα των επισήμων, εντός δηλαδή του γηπέδου και ότι ο αγώνας διακόπηκε επειδή οι δυνάμεις καταστολής αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν χημικά.

Τέλος να επισημανθεί ότι η απολογία των «πράσινων» πιθανότατα να αναβληθεί, αφού για την Πέμπτη (9/2) έχει ανακοινωθεί η αποχή των δικηγόρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα