Πρέμιερ Λιγκ: Η αγωνία κορυφώνεται

15:10 23/4/2011 - Πηγή: 24wro
Πολύ σημαντικά ματς τόσο στα μέτωπα της μάχης για τον τίτλο...
όσο και των ευρωπαϊκών κυπέλλων αλλά και εκείνα για την αποφυγή του υποβιβασμού περιλαμβάνει το μενού της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ που είναι «σπασμένη» σε  τρεις δόσεις.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.- ΕΒΕΡΤΟΝ



ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ: Εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο παρά την απώλεια δύο σημαντικών βαθμών μεσοβδόμαδα στο Νιουκάστλ. Όμως πλέον τα περιθώρια στενεύουν για την ομάδα του σερ Άλεξ Φέγκιουσον η οποία έχει να δώσει τέσσερα μεγάλα ματς τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς
ακολουθούν τόσο τα διαδοχικά ντέρμπι με τις αντιζήλους της για το αγγλικό στέμμα Άρσεναλ (εκτός) και Τσέλσι (εντός) αλλά και οι δύο αναμετρήσεις με τη Σάλκε γι ατα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει να αξιοποιήσει για 14ο σερί ματς την έδρα της και να έρθει πιό κοντά στον ιστορικό 19ο τίτλο . Μοναδικά προβλήματα για τον μεγάλο Σκωτσέζο τεχνικό η απουσία των Ντάρεν Φλέτσερ που ακόμα δεν έχει συνέλθει απόλυτα από την περιπέτεια υγείας που τον έχει ταλαιπωρήσει τους τελευταίους δύο μήνες καθώς και ο τιμωρημένος Πολ Σκόουλς. Αμφίβολη είναι εξ αιτίας τραυματισμού η συμμετοχή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που απουσίασε από το προαναφερθέν ματς κόντρα στη Νιουκάστλ και ίσως προφυλαχθεί ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Σάλκε. Αντίθετα ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει ο Ράφαελ.
ΕΒΕΡΤΟΝ: Ρεαλιστικός στόχος η 6η θέση για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες η οποία παρά τις πολλές και σημαντικές τις απουσίες δείχνει ικανή να προσθέτει βαθμούς στο ενεργητικό της και να απειλεί τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ για την τελευταία θέση της 6αδας.  Σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα έξι πιό πρόσφατα της ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κόντρα στις ομάδες της 6αδας έχει πετύχει γκολ σ’ όλα τα ματς ενώ έχει ήττα μόνον πό την Άρσεναλ. Παραμένουν εκτός μάχης μακροχρόνια οι λαβωμένοι Σαχά, Φελαϊνί ενώ αμφίβολη για ανάλογη αιτία είναι η συμμετοχή του  Τζον Χάιτινγκα. Όμως οι Μίκελ Αρτέτα και Τιμ Κέιχιλ ίσως καταφέρουν εγκαίρως να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς που τους κράτησαν μακριά από τους αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες και να τεθούν στη διάθεση του τεχνικού τους.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΣΤΟΟΥΚ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Με δύο διαδοχικές νίκες στα ισάριθμα πιό πρόσφατα της ματς η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ αναπνέει με σχετικά μεγάλη άνεση στη συναρπαστική μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μέ μόλις μία ήττα στα πέντε πιό πρόσφατα της ματς μπροστά στο κοινό της με μία ακόμα εορταστική νίκη επί της όχι αδιάφορης αλλά και μεθυσμένης από την ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας Στόουκ ουσιαστικά θα αποβάλει κάθε άγχος από πάνω της. Στα αξιοσημείωτα και ότι έχει πετύχει γκολ σε εννιά από τα 11 τελευταία της ματς στο «Βίλα Πάρκ» ενώ 2 ή και περισσότερα στα έξι εξ αυτών. Όλοι οι πίκτες συμπεριλαμβανομένου του νεαρού Φάμπιαν Ντελφ που ξεπέρασε τον πρόσφατο τραυματισμό του θα είναι στη διάθεση του Γκάρι ΜακΚάλιστερ που θα αντικαταστήσει σ
Keywords
Τυχαία Θέματα