Πληθαίνουν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα

11:18 27/11/2012 - Πηγή: 24wro
Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα, τα οποία δημιουργήθηκαν έχοντας ως στόχο την πρόσβαση σε αυτά...
όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, πληθαίνουν συνεχώς κυρίως με τη στήριξη των Δήμων.

Τα ιδιωτικά φροντιστήρια αποτελούν εδώ και χρόνια μια πραγματικότητα στην εκπαίδευση των μαθητών όλων των βαθμίδων, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά σχολεία
και τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι παρέχουν αφιλοκερδώς μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Η συγκεκριμένη δράση έχει πάρει σάρκα και οστά με πρωτοβουλία των δήμων και με τη στήριξη των καθηγητών που συμμετέχουν ενεργά για την υλοποίηση της.

Στον δήμο Ζωγράφου ξεκίνησε ήδη από τον Μάιο να λειτουργεί πιλοτικά Κοινωνικό Φροντιστήριο και από τον Σεπτέμβρη ξεκίνησε ο 2ος κύκλος με τεράστια επιτυχία και ανταπόκριση. Περισσότερα από 100 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του δήμου, ενώ άλλα 80 αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Ζωγράφου, Γεώργιος Μεντζελίδης «η ανταπόκριση των μαθητών ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Πραγματικά η ζήτηση για συμμετοχή είναι τεράστια με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαίο ο δήμος να διαθέσει χώρους για τα μαθήματα σε ακόμα δύο δημοτικά κτίρια, φτάνοντας τα τρία».

Η οργάνωση των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στου Ζωγράφου γίνεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης του δήμου και τη διδασκαλία των μαθημάτων αναλαμβάνουν εθελοντικά καθηγητές από σχολεία της περιοχής η προσέλευση των οποίων στην όλη προσπάθεια είναι μαζική. Τα ωράρια διδασκαλίας είναι από τις 15:00-21:00 και οι μαθητές είναι δημότες της περιοχής που πηγαίνουν στην Α' Β' και Γ' Λυκείου και τα μαθήματα που παραδίδονται είναι εφ’ όλης της ύλης.

Τα κριτήρια για τη δυνατότητα παρακολούθησης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι οικονομικά και κοινωνικά. Προηγούνται παιδιά από άπορες οικογένειες ή με με μακροχρόνια άνεργους γονείς και οφείλουν να προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όπως τόνισε ο κ. Μεντζελίδης «η κοινωνική προσφορά αυτή έχει για τον δήμο μας μηδενικό κόστος και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως όλοι οι δήμοι, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στο όλο έργο. Επίσης, θέλω να πω ότι δεν συντελούμε με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της παραπαιδείας, καθώς εδώ επιτελούμε αφιλοκερδώς ένα κοινωνικό έργο που είναι για εμάς ένα ηθικό χρέος προς τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες μας».

Όσον αφορά κάποιες αντιδράσεις που αρχικά υπήρξαν από κάποια ιδιωτικά φροντιστήρια της περιοχής για αθέμιτο ανταγωνισμό λέει πως «θέλω να πω ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς οι μαθητές που έρχονται στα Κοινωνικά Φροντιστήρια, λόγω αδυναμίας οικονομικής ούτως ή άλλως δεν θα πήγαιναν σε κάποιο ιδιωτικό».

Το Ίλιον είναι ένας ακόμα δήμος της Αττικής, στον οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβ
Keywords
Τυχαία Θέματα