Πέθανε ο Bob Anderson... Ο άνθρωπος που γύριζε τις σκηνές του Darth Vader

22:46 2/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο 89χρονος stuntsman είχε εμφανιστεί -κατά κάποιο τρόπο τουλάχιστον... σε μερικές από τις μεγαλύτερες ξιφομαχίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Τι κοινό έχει ο Αντόνιο Μπαντέρας ως Ζορό με τον Darth Vader; Ό,τι ακριβώς και ο Highlander με τον James Bond. Ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από τις μονομαχίες, ο άνθρωπος που τους ντούμπλαρε κατά τη διάρκεια των απαραίτητων ξιφομαχιών τους ήταν ο Bob Anderson που πέθανε
σήμερα σε ηλικία 89 ετών.
Ο Anderson δεν ήταν μόνο "πρωταγωνιστής" σε επικές μονομαχίες του σινεμά, αλλά σχεδίαζε και πολλές action σκηνές σε περιπέτειες όπως ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", ενώ αναμενόταν συνεργαστεί και πάλι με τον Peter Jackson για το πολυαναμενόμενο "Hobbit".

O Mark Hamill, o περίφημος Luke Skywalker, είχε δηλώσει ήδη μετά το πρώτο έπος του Lucas το 1977 ότι "όλοι οφείλουν να μιλήσουν για την αφανή συνεισφορά του Anderson στο χτίσιμο του χαρακτήρα του Darth Vader, αφού δούλεψε πολύ σκληρά για αυτόν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σπουδαίος stuntsman είχε εκπροσωπήσει τη Μ. Βρετανία στην Ολυμπιάδα του 1952 στα σπριντ μετ' εμποδίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα