Πετάξτε άνετα με το ζωάκι σας

20:25 25/5/2011 - Πηγή: 24wro
To ταξίδι με το αεροπλάνο δε χρειάζεται να είναι επίπονο ούτε για εσάς αλλά ούτε και για το ζωάκι σας...
Kάποιες μικρές συμβουλες για ευχαριστα ταξίδια με τα κατοικίδια!

1) Προτιμήστε το αεροπλάνο αν το ζωάκι σας είναι μικρόσωμο ώστε να μπορείτε να το πάρετε μαζί στην καμπίνα. Τα μεγαλόσωμα ζώα ταξιδεύουν στο χώρο των αποσκευών. Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία γιατί υπάρχουν μικρές διαφορές τόσο στο κόστος όσο και στις απαιτήσεις τους από εσάς ή τις παροχές τους προς τα ζώα.

2) Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για ένα τσεκ-απ, σιγουρευτείτε ότι έχουν γίνει όλα τα προγραμματισμένα εμβόλια και πάρτε ένα πιστοποιητικό υγείας από τον κτηνίατρο. Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλές φορές κι άλλοι περιορισμοί ή απαιτήσεις, γι αυτό ρωτήστε την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψετε.

3) Το ζώο σας πρέπει να έχει ηλεκτρονική ταυτότητα καταχωρημένη στο όνομα σας αλλιώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει, καθότι αυτό ισχύει στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ. Φροντίστε να έχετε όμως και στο κολλάρο του μία ταυτότητα με γραμμένο το τηλέφωνό σας για παν ενδεχόμενο.

4) Μη ξεχάσετε να κάνετε κράτηση για το ζώο σας. Όλες οι αεροπορικές απαιτούν να έχετε ενημερώσει ότι ταξιδεύετε με ζώο.

5) Προμηθευτείτε ένα σωστό, γερό κλουβάκι μεταφοράς. Αν και οι τσάντες μεταφοράς από ύφασμα είναι άνετες για τα μικρόσωμα ζώα μέσα στην καμπίνα, ένα ζώο που θα αγχωθεί και θα προσπαθήσει ίσως να βγει από το κλειστό χώρο της ειδικής τσάντας, μπορεί να σκίσει το ύφασμα και να το σκάσει!

6) Αν το ζώο σας φοβάται πολύ, ζητήστε από τον κτηνίατρο σας να σας δώσει κάποιο ηρεμιστικό χαπάκι όμως γενικά δεν ενδείκνυται γιατί δυσκολεύει το ζώο στην αναπνοή του.

7) Μην ξεχάσετε το βιβλιάριο υγείας του ζώου σας, όπου υπάρχει και το πιστοποιητικό του microchip για πτήσεις εσωτερικού και το διαβατήριο του ζώου σας, αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

8) Σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να ελέγξετε το ζωάκι σας, όταν θα πρέπει να το βγάλετε από το κλουβί του για να περάσετε τον έλεγχο. Λόγω της πολυκοσμίας και του θορύβου πολλά ζώα τρομάζουν και το σκάνε! Πριν το βγάλετε από το κλουβί σιγουρευτείτε ότι φορά το λουρί της βόλτας και κρατήστε το καλά στην αγκαλιά σας.

queen.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα