Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου για το θάνατο της Στέλλας

20:25 25/5/2011 - Πηγή: 24wro
Επισημάνσεις σε σχέση με τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, αλλά κυρίως απαντήσεις στα... όσα ακούστηκαν με αφορμή τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη...
για τους γιατρούς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου κάνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, γίνεται αναφορά στα όσα ακούστηκαν τις πρώτες ημέρες του περιστατικού για τις συνθήκες νοσηλείας της άτυχης 16χρονης και τονίζεται για μία ακόμα φορά η έλλειψη υποδομών
και προσωπικού, που αναγκάζει τους υπαλλήλους να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου:
«Στις 23 Απριλίου έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου ένα τραγικό περιστατικό. Η Στέλλα Ακουμιανάκη μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου για μέθη. Στις 24 Απριλίου ανακοινώθηκε ο θάνατος της νεαρής κοπέλας.
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου έχοντας αποκτήσει πλήρη ενημέρωση σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και αναφέρει τα παρακάτω:
Αναμείναμε το πέρας των διαδικασιών (προανακριτική, αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων, έκθεση Ιατροδικαστή, αποτελέσματα ιστολογικών και την προκαταρκτική εξέταση που έγινε από τη διοίκηση του νοσοκομείου).
Για το επιστημονικό μέρος του γεγονότος απάντησε η Ένωση Γιατρών, ο Διευθυντής Παθολογικής και ο Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. με ανακοίνωση τους στις 19/05/2011. Ως Σύλλογος Εργαζομένων θα θέλαμε να αναφερθούμε στην προσπάθεια απαξίωσης που επιχειρήθηκε για το προσωπικό, στις ανακρίβειες που δημοσιεύθηκαν και στην αλήθεια που διαστρεβλώθηκε σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού στο Τ.Ε.Π.
Συγκεκριμένα, στις ημέρες που ακολούθησαν από τον θάνατο της νεαρής κοπέλας δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα εχθρική προς το νοσοκομείο γενικά, και προς το προσωπικό του ΤΕΠ ειδικά.
Αυτή η εμπάθεια τροφοδοτήθηκε από φήμες και δηλώσεις στα ΜΜΕ από το περιβάλλον της άτυχης κοπέλας σχεδόν αμέσως μετά το συμβάν και πριν προκύψει οποιοδήποτε πόρισμα ως προς τις συνθήκες θανάτου της.
Η απόλυτα σεβαστή και κατανοητή κίνηση της οικογένειας να αναζητήσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του παιδιού τους άμεσα εξελίχθηκε σε μια μορφή τηλεδικείου με συνέπεια να προκαταβάλει τμήμα της κοινής γνώμης.
Δεν επιχειρήθηκε δηλαδή αναζήτηση ευθυνών αλλά απαίτηση τιμωρίας αυτών που άμεσα θεωρήθηκαν ένοχοι πριν ολοκληρωθεί ο ιατροδικαστικός έλεγχος. Όλως τυχαίως ο εύκολος στόχος ήταν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΕΠ.
Τις ημέρες που ακολούθησαν από το ατυχές περιστατικό συνέβησαν ορισμένα δυσάρεστα γεγονότα: διάδοση ανυπόστατων φημών, συγκέντρωση νέων παιδιών (συνομηλίκων της άτυχης κοπέλας) έξω από το Γ.Ν.Ρ. που χαρακτήριζαν ''δολοφόνους'' τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (βασικά ιατρούς και νοσηλευτές), καθώς και έκφραση διαφόρων αρνητικών σχολ
Keywords
Τυχαία Θέματα