Περιμένουν λευκό καπνό για τη δόση στο ΠΑΣΟΚ

09:33 22/11/2012 - Πηγή: 24wro
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι τη Δευτέρα θα βγει λευκός καπνός για την Ελλάδα. Ο φόβος τους...
όμως, είναι μήπως είναι... γκρίζος. Πιστεύουν ότι οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα έδωσαν την ευκαιρία στους εταίρους μας να καθυστερήσουν και τώρα να "εκβιάζουν" με επιπλέον
όρους. Αλλά δεν έχουν σκοπό να μιλήσουν δημόσια μέχρι να λήξει το εθνικό θέμα. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε στην Ιπποκράτους, ακόμη και μια κακή λύση είναι καλύτερη από τη μη λύση. Πάντα, με βάση τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει το κόμμα.

Οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν κρύβουν και την οργή τους για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν ότι η Κουμουνδούρου υποτάσσει τα πάντα στο μικροκομματικό της όφελος. Είναι ένα μέτωπο που θα ανοίξει αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης για το χρέος και την επόμενη δόση. Θα πρέπει να θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πετάξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ότι αφορά στον ανασχηματισμό ισχύει ακόμη η απαγόρευση του προέδρου. Αν και τα στελέχη αρνούνται να εμπλακούν σε συζητήσεις πέντε πρόσωπα θεωρείται πως έχουν το προβάδισμα: ο Γιάννης Μανιάτης, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Φίλιππος Σαχινίδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Θάνος Μωραΐτης. Ανήκουν στη νεότερη γενιά στελεχών, αλλά έχουν πίσω τους υπουργικές θητείες, προσόν που θεωρείται κρίσιμο για τη συγκεκριμένη συγκυρία.
Με αυτό το σκεπτικό σε κυβερνητικό ρόλο μπορεί να επιστρέψει ο Κώστας Καρτάλης ενώ σε ό,τι αφορά στους νεοεισερχόμενους ακούγονται έντονα τα ονόματα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσοι από τους προαναφερθέντες δεν μπουν στην κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να συμμετέχουν στο συντονιστικό όργανο που αποφάσισαν οι τρεις αρχηγοί να συγκροτήσουν για την υποστήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης. Ένα όργανο στο οποίο θα συμμετέχει και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος έχει την ευθύνη του τομέα τεκμηρίωσης της Ιπποκράτους.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα