Περίεργοι τρόποι για να πεθάνεις

21:56 22/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ορίστε μια λίστα με τους πιο περίεργους θανάτους στην ιστορία...
της ανθρωπότητας.

Αρχαιότητα

Σημείωση: σε πολλές από αυτές τις ιστορίες η αυθεντικότητα είναι αβέβαιη.

* 456 π.Χ: Ο Αισχύλος, σκοτώθηκε όταν ένας αετός έριξε μια χελώνα πάνω του, εκλαμβάνοντας το καραφλό κεφάλι του για πέτρα. Η χελώνα επέζησε.

* 430 π.Χ: Ο Εμπεδοκλής, πήδηξε κρυφά σε ένα ενεργό ηφαίστειο (Αίτνα). Σύμφωνα με τον Διογένη Λαέρτιο, το έκανε αυτό για να πείσει τους ανθρώπους της εποχής ότι τον είχαν
πάρει οι θεοί στον Όλυμπο.

* 272 π.Χ: Ο Πύρρος της Ηπείρου, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, πέθανε σε μια μάχη στο Άργος, όταν μια γριά του πέταξε ένα κεραμίδι που τον ζάλισε και έτσι ένας αντίπαλος στρατιώτης κατάφερε να τον σκοτώσει.

* 207 π.Χ: Ο Χρύσιππος, πιστεύεται ότι πέθανε από το πολύ γέλιο βλέποντας τον μεθυσμένο του γάιδαρο να προσπαθεί να φάει σύκα.

* 162 π.Χ: Ο Eleazar Maccabeus πέθανε κατά την διάρκεια της μάχης Beth-zecharian από έναν ελέφαντα που πίστευε ότι μετέφερε τον Σελευκίδη βασιλιά Αντίοχο V. Κατά την διάρκεια της μάχης ο Eleazar έσπευσε κάτω από τον ελέφαντα και τον τρύπησε στην κοιλιά με ένα δόρυ, με αποτέλεσμα ο ελέφαντας να πέσει νεκρός και να τον καταπλακώσει.

* 4 π.Χ: Ο Ηρώδης ο Μέγας υπέφερε από πυρετό, έντονα εξανθήματα, πόνο του παχέος εντέρου, φλεγμονή της κοιλιάς, μια σήψη των γεννητικών οργάνων που γεννούσε σκουλήκια, σπασμούς και δύσπνοια πριν τελικά πεθάνει. Παρόμοια συμπτώματα – κοιλιακά άλγη και σκουλήκια – εμφάνισε και ο εγγονός του, Ηρώδης Αγγρίπας, το 44 π.Χ.

* 64 – 67: Ο Άγιος Πέτρος εκτελέστηκε από τους Ρωμαίους. Σύμφωνα με τον μύθο, ζήτησε να μην σταυρωθεί με τον συνήθη τρόπο, αλλά να εκτελεστεί με έναν ανεστραμμένο σταυρό. Είπε ότι δεν άξιος να σταυρωθεί με τον ίδιο τρόπο που σταυρώθηκε ο Ιησούς.

* 260: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Βαλεριανός, αφού ηττήθηκε στην μάχη και αιχμαλωτίστηκε από τους Πέρσες, χρησιμοποιήθηκε σαν υποπόδιο από τον βασιλιά Shapur I. Μετά από μια μακρά περίοδο τιμωρίας και εξευτελισμού, ο Shapur έβαλε να τον γδάρουν ζωντανό και γέμισε το δέρμα του με άχυρα και κοπριά για να το διατηρήσει σαν τρόπαιο.

* 415: Η Υπατία της Αλεξάνδρειας, δολοφονήθηκε από έναν όχλο οι οποίοι της αφαίρεσαν το δέρμα με αιχμηρά κοχύλια και ότι απέμεινε από το σώμα της το έκαψαν.
Μεσαίωνας

* 892: Ο Sigurd ο Μέγας του Orkney, έδεσε το κεφάλι ενός ηττημένου εχθρού του στο πόδι του, το δόντι του οποίου τρύπησε το δέρμα του ποδιού του καθώς ίππευε το άλογο, προκαλώντας του μόλυνση η οποία τον σκότωσε.

* 1063: Ο Bela I της Ουγγαρίας πέθανε όταν ο θόλος του θρόνου του κατέρρευσε.

* 1135: Ο Ερρίκος ο 1ος της Αγγλίας, λέγεται ότι πέθανε αφού καταβρόχθισε αρκετέ σμέρνες, το αγαπημένο του φαγητό.

* 1219: Σύμφωνα με τον μύθο, ο Inalchuk, ο μουσουλμάνος διοικητής της πόλης Otrar στην Κεντρική Ασία, αιχμαλωτίστηκε και δολοφονήθηκε από εισβολείς Μογγόλους,
Keywords
Τυχαία Θέματα