ΠΑΣΟΚ: ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

20:26 8/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ποιες είναι οι καυτές περιφέρειες για το ΠΑΣΟΚ...
που όπως όλα δείχνουν θα χάσει σημαντικό έδαφος στις επόμενες εκλογές και φυσικά πολλές...έδρες!

Το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ με στόχο να πετύχει τη δημοσκοπική ανάκαμψη, που θα του επιτρέψει εν συνεχεία να έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις από την «επόμενη μέρα», αφορά την εκλογική δυναμική στην
Αθήνα και ευρύτερα στο Λεκανοπέδιο.
Σε όλα τα τελευταία γκάλοπ φαίνεται καθαρά ότι το ΠΑΣΟΚ «πάσχει» στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ότι η αιχμή του δόρατος, δηλαδή το κάδρο των υποψηφίων, πρέπει να είναι καθ' όλα ενισχυμένη.
Μέχρι στιγμής οι δυσκολίες πάντως είναι υπαρκτές, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων απαιτεί «άθλους» από την πλευρά της Ιπποκράτους, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν αποφεύγει να ασχοληθεί προσωπικά προκειμένου να εξασφαλίσει το «προφίλ» των υποψηφίων που απαιτεί η εξαιρετικά «δύσβατη» συγκυρία.
Είναι αυτονόητο ότι το γενικότερο πολιτικό κλίμα θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις «δεξαμενές» των ψηφοφόρων που «κατοικοεδρεύουν» στην Αττική και δη στις περιοχές όπου το ΠΑΣΟΚ αμφισβητείται περαιτέρω για τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου. Στην Ιπποκράτους ξέρουν καλά ότι οι «μαύρες τρύπες» εντοπίζονται κυρίως στη Β' Αθήνας και στη Β' Πειραιά, στις δυτικές συνοικίες και όπου οι «πράσινοι» ψηφοφόροι του 2009 βιώνουν την αισθητή μείωση των εισοδημάτων τους και την ανεργία.
Γι' αυτό και δεν ήταν τυχαία η απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να απευθύνει κάλεσμα σε ανεξάρτητους (διαγραμμένους) βουλευτές που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν ανάχωμα στις διαρροές προς τη ΔΗΜΑΡ και το κόμμα Κατσέλη, όπως οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Η απόφαση αυτή, βέβαια, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις κυρίως στη Β' Αθήνας, όπου κορυφαίοι υπουργοί όπως οι κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Ραγκούσης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ. Ευθυμίου και Πρωτόπαπας είχαν ταχθεί εναντίον της επιστροφής στα ψηφοδέλτια όσων διεγράφησαν από τον Γ. Παπανδρέου λόγω της καταψήφισης του Μνημονίου 2.
Είναι προφανές ότι η αντιπαράθεση για πολύ λιγότερες έδρες θα είναι «μετωπική» εντός του κόμματος, με τους νυν βουλευτές να διεκδικούν την επανεκλογή τους και τους νέους υποψηφίους και δη τις γυναίκες (όπως η κυρία Δρέττα, που βέβαια είναι υποψήφια για τέταρτη φορά) να επιχειρούν «άλματα» μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Από την άλλη πλευρά οι υποψήφιοι έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να εξασφαλίσουν «μαγιά» και μηχανισμό από όσους αποχωρούν - π.χ. από τη Βάσω Παπανδρέου, που βρισκόταν ψηλά στις δημοσκοπήσεις, τον Μ. Παπαϊωάννου και τους άλλους που βρίσκονται αυτοβούλως ένα βήμα προ της εξόδου. Η ίδια εικόνα διαχέεται σε όλες τις περιφέρειες της Αττικής, όπου κορυφαίοι και μη αγωνιούν για την «επόμενη ημέρα» και τον προσωπικό τους ρόλο, βλέποντας ταυτόχρονα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να παραμένουν μέχρι στιγμής χαμηλά και την αφετηρία «ασθενή».
Α' ΑΘΗΝΑΣ - Σίγουροι είναι μόνο οι τρεις πρώτοι
Το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας, με τις πολλές και διαφορετικές «γειτονιές», όπ
Keywords
Τυχαία Θέματα