Παραμένουν στα Τρίκαλα τα δύο τμήματα του ΤΕΙ

16:51 18/1/2012 - Πηγή: 24wro
Καταψηφίστηκε πρόταση του αντιπροέδρου για μεταφορά του τμήματος Δομικών Έργων στη Λάρισα...
Παραμένουν στην πόλη των Τρικάλων τα δύο τμήματα του εκεί παραρτήματος του ΤΕΙ Λάρισας, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης μέσα σε κλίμα έντασης.

Τον τόνο έδωσαν με δυναμικό τρόπο σπουδαστές των δύο τμημάτων του παραρτήματος, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία φορέων των Τρικάλων
οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα προκάλεσαν σειρά παρεμβάσεων, αλλά την κρίσιμη μέρα … δεν έδωσαν τη μάχη.

Επισημαίνεται ότι η πρόταση του ενός εκ των αντιπροέδρων του ΤΕΙ Λάρισας Παντελή Υψηλάντη ήταν η μεταφορά του τμήματος Δομικών Έργων του παραρτήματος Τρικάλων στη Λάρισα στο πλαίσιο της καλύτερης ακαδημαϊκής μόρφωσης των σπουδαστών, όπως ανέφερε.

Η πρόταση του κ. Υψηλάντη καταψηφίστηκε στην επακόλουθη ψηφοφορία, με αποτέλεσμα και τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Τρικάλων να παραμείνουν στη γειτονική πόλη.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του ΤΕΙ Λάρισας έχουν προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Φεβρουαρίου – αν και μεσολαβεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ όπου έχουν προσφύγει οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, στις 3 του επόμενου μήνα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε εκλογική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί σήμερα στο ΤΕΙ Κοζάνης, άγνωστοι εισέβαλλαν στο χώρο και … έκλεψαν τις κάλπες που είχαν στηθεί!

Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι το ζήτημα μόνο κλειστό δεν θα πρέπει να θεωρείται μετά τις σημερινές εξελίξεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει εντωμεταξύ η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠΝΔΦΚ του παραρτήματος Τρικάλων του ΤΕΙ, όπου καταλογίζονται ευθύνες στην δημοτική αρχή Τρικάλων και τους κυβερνητικούς βουλευτές που … έλαμψαν με την απουσία τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η δύναμη των σπουδαστών έδειξε ακόμα μια φορά ότι μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που δημιουργούνται με τα αντικρουόμενα για το Νομό συμφέροντα και οι "αρμόδιοι" υπεκφεύγουν. Καταγγέλλουμε επίσης την παντελή απουσία της Δημοτικής αρχής και των κυβερνητικών βουλευτών από όλες τις διαδικασίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα