Επερώτηση Καλούδη γις τις ιχθυοκαλλιέργειες στα Επτάνησα

ΠΡΟΣ

1)Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου

2)Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ...........
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ των 8 ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Γ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Χρυσοχοίδη, Σκανδαλίδη, Βενιζέλου, Ραγκούση, Γερουλάνου,
που καταστρέφει τον τουρισμό μας.

Είχαμε έγκαιρα, νόμιμα και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, εμείς η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, η Α.Ν.Α.Σ.Α. και η Αριστερή Κίνηση Ιονίου, ζητήσει να γραφεί θέμα Ημερήσιας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, η άμεση ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 8 Υπουργών που χωροθετεί χώρους ιχθυοτροφείων από τους Οθωνούς μέχρι τις ΝοτιοΑνατολικές ακτές της Κεφαλλονιάς.

Περιφερειάρχης και Πρόεδρος, ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ αλλά δείχνοντας και πολιτικές προθέσεις, δεν το έγραψαν στην Η.Δ. προς συζήτηση και επιδίωξαν να ... περιορισθεί σε μία ... απλή ενημέρωση στο Περιφερειάρχη και μάλιστα ... χωρίς αντίλογο.

Έτσι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που έγινε στη Λευκάδα στις 25 & 26 Νοέμβρη 2011,

Οι 3 παρατάξεις ζητήσαμε και ξαναβάλαμε προ Ημερησίας Διάταξης, με τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να γραφτεί ως θέμα Η.Δ. ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ και να ΨΗΦΙΣΘΕΙ η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΤΩΝ 8 ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

Τελικά, και ενώ υπήρξε σφοδρή αντίρρηση από τη συγκυβερνητική πλειοψηφία, εγγράφηκε ως θέμα συζήτησης ημερήσιας Διάταξης, συζητήθηκε, στη διάρκεια της συζήτησης ζήτησα να προσφύγουμε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η προκλητική, που εκδόθηκε τη τελευταία ημέρα της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, κατά παράνομο τρόπο, χωρίς γνωμοδότηση του Συμβούλιου Χωροταξάς, και αυτός ήταν ένας λόγος που η αίτηση ακύρωσης θα γινόνταν δεκτή.

Σημειώνω επίσης ότι τόσον ο κ.Φόρτες όσο και εγώ πολλές φορές και σε αυτή τη συνεδρίαση και όσο και στη προηγούμενη, ξανατονίζω πολλές φορές και μετ΄ επιτάσεως σας ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στο Δίκτυο των Νησιών που αντιδρούσαν στην επέκταση ιχθυοτροφείων σε όλα τα τουριστικά νησιά και να συμμετάσχουμε και στις κινητοποιήσεις και να πάμε και οι Επικεφαλής στην Αθήνα, αλλά εσείς αρνηθήκατε να ληφθεί τέτοια απόφαση και μας λέγατε ότι αρκεί που το είπατε του Μαχαιρίδη. Από τη σιωπή των 6 ή ορθότερα των 5 Επτανήσιων Βουλευτών στη Βουλή, ήταν δεδομένο ότι οι Επτανήσιοι Βουλευτές στήριζαν την ΚΥΑ.

Είναι επίσης πολιτικό πασίδηλο ότι οι υπουργοί, κατά κανόνα, πριν νομοθετήσουν ή λάβουν αποφάσεις για τοπικά θέματα, πάντα ενεργούν είτε κατόπιν προφορικών διαβημάτων των βουλευτών είτε έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξή τους.

Γι΄αυτό στις λίγες περιπτώσεις που για τοπικά θέματα δεν έχουν ερωτηθεί οι βουλευτές, τότε αυτοί αντιδρούν με ερωτήσεις στη Βουλή.

Τελικά παρά τα διαδικαστικά σας τερτίπια, ψηφίστηκε η θέση μας:

«1. Για άμεση ανάκληση της ΚΥΑ των 8 Υπουργών για επέκτ
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα