Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψω

11:05 23/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο νεαρός αμυντικός της Σάλκε που ετοιμάζεται...
να αγωνιστεί στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League, απέκλεισε για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο «Εθνος της Κυριακής»:

Φανταζόσουν τέτοια εξέλιξη;

«Κάθε ποδοσφαιριστής που δουλεύει πολύ, το κάνει με στόχο οι κόποι του να δικαιωθούν γρήγορα. Πάντα δούλευα σκληρά και αυτό περίμενα, σε όποια ομάδα κι
αν αγωνίστηκα. Εδώ οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».

Πως εξηγείς όμως ότι στην Ελλάδα ήσουν ταλέντο και στη Σάλκε έγινες βασικός;

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ισως στην Ελλάδα θέλουμε παίκτες μεγάλης ηλικίας και να τους πληρώνουμε ακριβά. Και δεν κοιτάμε ταυτόχρονα να αξιοποιούμε τα ταλέντα μας. Αυτή η αντίληψη σαφώς είναι λανθασμένη, γιατί αποθαρρύνει εμάς τους μικρούς. Κι ας αποτελούμε το «αύριο» της Εθνικής ομάδας».

Υπάρχει κάποιος προπονητής τον οποίο ευχαριστείς ιδιαίτερα;

«Είναι πολλοί. Ωστόσο θα τους Γιάννη Κωνσταντινίδη και Σάκη Κωτσιόπουλο με τους οποίους συνεργάστηκα πριν πάω στον Ολυμπιακό».

Τον Μάγκατ πως θα τον χαρακτήριζες;

«Από τον Μάγκατ κρατάω τη συμβουλή του: ‘Είσαι πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά αν δε δουλέψεις θα μείνεις μόνο ένα ταλέντο. Αυτό όμως δεν το θέλουμε, γιατί είσαι σημαντικός για εμάς’».

Ο Κετσπάγια όμως ήταν αυτός ο οποίος σε τοποθέτησε σε θέση αμυντικού μέσου.

«Αυτή η κίνηση με βοήθησε πολύ. Κάτι έβλεπε και το έκανε. Θυμάμαι μου είχε πει: ‘Είσαι δυνατός, γρήγορος και ξέρεις μπάλα. Δεν μπορείς να παίζεις μόνο στόπερ’. Δεν είχα, όμως, πρόβλημα με αυτό».

Ωστόσο, ποια θεωρείς ιδανική θέση για σένα;

«Και στις δύο μπορώ να παίξω με άνεση».

Το ότι δεν μπόρεσες να βρεις θέση στον Ολυμπιακό, το αισθάνθηκες ως απαξίωση ή σε πείσμωσε για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου;

«Τότε τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, όμως ο Ολυμπιακός πάντα θα είναι μια ξεχωριστή ομάδα για μένα, αφού μου έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί το όνομά μου. Αλλά και μέσα από την αγωνιστική απραγία μου με ώθησε να αναζητήσω τα όνειρά μου. Ηρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ».

Λέγεται και γράφεται πως βρίσκεσαι στο στόχαστρο των Ιντερ, Αρσεναλ. Εσύ τι γνωρίζεις ακριβώς;

«Ξέρω αυτά που διαβάζετε κι εσείς. Τίποτα παραπάνω».

Ποιο είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα στη Σάλκε;

«Είναι ιδιαίτερα φορτωμένο. Ξεκινάω κάθε πρωί με προπόνηση, μένω στο αθλητικό κέντρο για φαγητό, ύπνο, μετά ξανά προπόνηση και μαθήματα γερμανικών. Αλλά βρίσκω χρόνο και για μια βόλτα με φίλους».

Η Σάλκε βρίσκεται πρώτη φορά στα ημιτελικά του Champions League, είναι και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, μέχρι που μπορεί να φτάσει;

«Μακάρι να πάρουμε και τα δύο Κύπελλα, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Στο πρωτάθλημα, όμως, έχει προβληματική παρουσία φέτος…

«Ναι, γιατί ή
Keywords
Τυχαία Θέματα