ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Θάνατος στην Αμερική

16:29 20/2/2012 - Πηγή: 24wro
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, σήμερα ...στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Θάνατος στην Αμερική».
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις εναέριες επιθέσεις της CIA στην Αλ-Κάιντα και τους Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, το οποίο είναι μια χώρα-σύμμαχος της Ουάσιγκτον.
Περίπου 40 ριζοσπαστικά κόμματα και μουσουλμανικές
οργανώσεις κάλεσαν στη σημερινή διαδήλωση τον κόσμο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων, τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους. Πολλοί εξ αυτών καλούσαν σε «τζιχάντ» (ιερός πόλεμος) εναντίον των ΗΠΑ.
Εκτός από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν και κατά της προσεχούς επαναλειτουργίας της οδού για τις αυτοκινητοπομπές ανεφοδιασμού της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, που αποτελείται κατά τα δύο τρίτα από Αμερικανούς στρατιώτες.
Η «ειρηνική» στάση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το «ενδιαφέρον» για τις υποθέσεις του Ιράν, ήταν φυσικό να εγείρουν αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο εν γένει. Οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν την φιλοσοφία του αραβικού πολιτισμού. Απλά ως συνήθως είπαν πως «ο Θεός ευλογεί μόνο την Αμερική»…

Prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα