Παιχνίδια εντυπώσεων και ουσίας στο Μαξίμου και στα κομματικά επιτελεία

15:12 3/2/2012 - Πηγή: 24wro

Πόσες πιθανότητες έχει να ολοκληρωθεί απόψε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο; Ελάχιστες...

Δεν είναι μόνο η κρισιμότητα των αποφάσεων, που καλούνται να λάβουν οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Είναι και η διάθεση που έχουν, για να δείξουν προς τα έξω, ότι «κρίνονται πολλά», ενώ στην πραγματικότητα,
«έχουν ήδη κριθεί».
Από τη στιγμή που στην Αθήνα αναμένεται ο κ. Ακερμαν της Deutsche Bank, ο οποίος είναι ο ισχυρός άντρας του IIF, για να επικυρώσει τη συμφωνία του PSI, όλα είναι τελειωμένα.
Ως γνωστόν, το «κούρεμα» δεν θα ανακοινώνονταν χωρίς προηγουμένως να έχει κλείσει η συμφωνία για το νέο οικονομικό πρόγραμμα. Άρα, το όλο πακέτο θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένο. Απλώς, το παιχνίδι παίζεται και σε επίπεδο εντυπώσεων και γι αυτό θα εξακολουθήσει να έχει διαστάσεις θρίλερ, για όσο γίνεται.
Για αυτό και η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, μάλλον, θα συνεχισθεί και αύριο, ενώ το πιθανότερο είναι πως οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή το βράδυ, λίγο πριν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πάρει το αεροπλάνο για Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στο Eurogroup, που θα επικυρώσει την συμφωνία. Βεβαίως, κρίσιμο είναι το ερώτημα σχετικά με το τι θα γίνει όταν αυτή η συμφωνία έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.
Ήδη, το θέμα της κομματικής πειθαρχίας έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στα αρμόδια επιτελεία, ωστόσο αποτελεί ζητούμενο για το αν αρκεί. Οι διαθέσεις στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες είναι άγριες και ιδιαίτερα σε αυτή του ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι βουλευτές του, υπό τις παρούσες συνθήκες, έχουν ελάχιστες πιθανότητες επανεκλογής, οπότε δύσκολα θα ψηφίσουν «ναι»…

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα