Εντείνονται οι πιέσεις στην Οδό Αθηνών

15:12 3/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η νευρικότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντείνεται καθώς, πέραν της χτεσινής δήλωσης Παπανδρέου περί ενίσχυσης των ...
τραπεζών μέσω κοινών μετοχών σε μία εξέλιξη που οδηγεί στην κρατικοποίηση, υπάρχει πλέον διάχυτη ανησυχία για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Αν και νωρίτερα έδειξε διάθεση να κινηθεί προς τις 800
μονάδες, ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,5% περίπου, στα επίπεδα των 770 μονάδων με τη σηματωρό μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί κατά 5,7%, στα 2,65 ευρώ και με την πτώση να ξεπερνά το 10% στην Alpha Bank καθώς και το 12% σε Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις δίνουν αφορμή για κατοχύρωση κερδών σε επενδυτές που επωφελήθηκαν από τη μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών το τελευταίο διάστημα.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται μετοχές όπως ο Τιτάνας, η Μότορ Όιλ και ο Μυτιληναίος ενώ με θετικό πρόσημο κινείται και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Την ίδια ώρα, και με φόντο τις προσδοκίες για ανακοίνωση καλών στοιχείων από την αμερικανική αγορά εργασίας, ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (άνοδος από 0,1%έως 0,5% στις βασικές αγορές) ενώ ενισχύεται, υπερβαίνοντας τα 1,3160 δολάρια, το ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα