Παγώνουν τους μισθούς για 3 χρόνια!

00:01 11/1/2012 - Πηγή: 24wro

Έρχονται οι Τροϊκανοί και πλέον δεν αστειεύονται καθόλου! Οι κουστουμάτοι τύποι είναι με το...

χέρι στη σκανδάλη και απ’ ότι φαίνεται τα μέτρα που θα πάρουν θα γονατίσουν και τον πιο οικονομικά εύπορο Έλληνα πολίτη…

Η πρόταση τους αντιστοιχεί στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών με ταυτόχρονο πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί το εργοδοτικό κόστος, ενώ θα προστατευτεί και το μεσαίο εισόδημα ώστε ζήσουμε πιο βαθιά κρίση!

Ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο σενάριο στον ορίζοντα… Η πρόταση του ΣΕΒ
για περικοπή στον 13ο και 140 με πλαφόν! Δηλαδή από ένα όριο και πάνω.

Ποιο είναι αυτό το πλαφόν, ποιος θα το καθορίσει και με ποια κριτήρια; Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που ο μισθός του αγγίζει τα 600 ευρώ θεωρείται υψηλόμισθος ενώ ένας της τάξεως τον 500 χαμηλόμισθος; Θα καταφέρουν να μας τρελάνουν τελικά!

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων φαίνεται να συμφωνούν στη διατήρηση των κατωτάτων μισθών και ημερομισθίων χωρίς αναπροσαρμογές με κατάργηση της αύξησης που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ τον Ιούλιο, η οποία κινείται στο 2,6%. Υποστηρίζουν το «πάγωμα» των αποδοχών για μια τριετία, με παράλληλη μείωση κατά 10% τουλάχιστον του μη μισθολογικού κόστους.

Για σοβαρευτείτε και βρείτε μία σωστή λύση γιατί δεν θα εξελιχθούν καλά τα πράγματα για εσάς «κύριοι»… Εσείς ρε είστε ικανοί να δημιουργήσετε και εμφύλιο «πόλεμο». Θα ρωτάει ο ένας εργαζόμενος τον άλλο το ποσό που εισέπραξε για να δει αν βγαίνει χαμένος ή κερδισμένος…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα