Π. Δούκας: Τι εκμυστηρεύτηκα στον Καραμανλή για το χρέος

11:40 23/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ήταν ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή που μίλησε για το τεράστιο χρέος...
και την απειλή χρεοκοπίας και το πλήρωσε ακριβά.

Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Οικονομίας κ. Πέτρο Δούκα ο οποίος μιλώντας στο newsbomb.gr υπενθυμίζει ότι ήδη από το 2004, με επιστολές προς τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, έκρουε επιμόνως τον κώδωνα του κινδύνου για το τεράστιο χρέος
της Ελλάδας τονίζοντάς του ουσιαστικά ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας πλησιάζει απειλητικά την πόρτα της χώρας και επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Αναλυτικά, στις 20 Ιουνίου 2004 και ενώ η Ελλάδα ετοιμαζόταν για ένα ξέφρενο καλοκαίρι με Ολυμπιακούς Αγώνες , ο τότε υφυπουργός σε σημείωμα του προς τον κ. Καραμανλή ενημερώνει για τεράστια «δημοσιονομικά ανοίγματα». Στις 8/05/2005 ο κ. Δούκας επανέρχεται με νέο σημείωμα προς τον πρωθυπουργό λέγοντάς του «έχουμε πολύ ορθοπεταλιά μπροστά μας».

Στις 22 Οκτωβρίου 2008 επιχειρεί και πάλι με νέο σημείωμα το οποίο περιλαμβάνει συνολική πρόταση «για την οικονομική ανάταξη της χώρας».

Τέλος, στις 23 Δεκεμβρίου 2008 επανέρχεται δραματικά και δηλώνει ευθέως στον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση του χάνει και τις εκλογές αλλά κυρίως χάνει τις αγορές.

Η στάση του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με το τότε πολιτικό του προϊστάμενο. Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, τότε «τσάρος» της Οικονομίας και πανίσχυρο στέλεχος της κυβέρνησης, αφόπλισε τον υφυπουργό του ενώ ίδια στάση κράτησε όλο το υπουργικό συμβούλιο της εποχής. Από εκείνη την στιγμή ο κ. Δούκας αποτελούσε τον αποδιοπομπαίο τράγο της ΝΔ καθώς οι βουλευτές τον τοποθετούσαν σε κάθε «γαλάζιο» σκάνδαλο. Σαν να μην έφτανε αυτό ο κ. Καραμανλής, για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος που τον ενημέρωσε για την διαφαινόμενη κρίση, αλλά και για το ότι ήταν αυτός που πέτυχε δανεισμούς για την χώρα με χαμηλό επιτόκιο για 30 και 50 χρόνια, τον «αντάμειψε» με διαγραφή από τις εκλογικές λίστες!

Τι κάνει σήμερα

Σήμερα, έχοντας αφήσει τις άσχημες στιγμές στο παρελθόν, μιλά στο newsbomb.gr τόσο για την επιτυχία της κυβέρνησης στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής όσο και για την στάση του αρχηγού της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά , ο κ. Δούκας αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση γύρισε μια μεγάλη σελίδα. Το αρνητικό και αντιεπενδυτικό κλίμα τελείωσε. Ένα πρώτο δείγμα είναι η μείωση των speeds και η άνοδος του χρηματιστηρίου» και συμπληρώνει ότι «πήραμε μεγάλες ανάσες και ανατάθηκε η ψυχολογία αν συνυπολογίσει λοιπόν κανείς ότι η ψυχολογία έχει επίπτωση και στην πραγματική οικονομία τότε καταλαβαίνει ότι θα έχουμε άμεσα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την χώρα». Βέβαια, ο πρώην υπουργός σημειώνει πως τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα ορατά και για την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου λέγοντας πως «η πίεση για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί. Όμως θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει άλλη καταπίεση των ασθενέστερων εισοδημάτων και ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα έχει την δυνατότη
Keywords
Τυχαία Θέματα