ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Κόψτε επιτέλους την πλάκα!

08:31 28/11/2011 - Πηγή: 24wro
Πόση προσπάθεια χρειάζεται αλήθεια για να κάνει κάποιος εμετό πίνοντας… σαμπάνια; Αν δεν ξέρετε την απάντηση ρωτήστε τους «ερυθρόλευκους» που ακόμη βρίσκονται στη Μασσαλία και τα… πίνουν!
Ζαλισμένοι, μεθυσμένοι, εκτός τόπου και χρόνου εμφανίστηκαν οι πρωταθλητές στην Τρίπολη. Εκεί όπου κόντρα σε αυτόν τον Αστέρα έπρεπε να κάνουν πλάκα για να αποθεωθούν από τον κόσμο τους, λόγω και του μεγάλου «διπλού» στο «Βελοντρόμ», προκάλεσαν… κατάρες και αναθέματα με την απόδοσή τους.

Ασφαλώς και μια ομάδα δικαιούται να βρεθεί σε κακή μέρα και να χάσει, ειδικά όταν είναι καταβεβλημένη από την κούραση
κι έχει να αντιμετωπίσει πέντε σημαντικές απουσίες (Ιμπαγάσα, Γέστε, Ορμπάιθ, Μακούν, Φέισα). Δεν δικαιολογείται, όμως, σε καμία περίπτωση να παίζει ο Αστέρας με τον Ολυμπιακό και… Ολυμπιακός να είναι ο Αστέρας!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν μια ομάδα-μοντέλο που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων ή τουλάχιστον εκείνων που δεν φορούν παρωπίδες, με τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις, πραγματοποιεί 58 λάθη, δεν μπορεί να αλλάξει δύο σωστές πάσες και παραδίνεται άνευ όρων σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας που είχε ως χθες μόλις 6 βαθμούς, μία νίκη και τρία γκολ ενεργητικό!

Όταν ο Βαλβέρδε είπε ότι το πρωτάθλημα είναι η δουλειά μας και το Champions League η διασκέδασή μας, κάτι ήξερε. Φέρει και ο Βάσκος τεχνικός, όμως, ευθύνη όχι μόνο για τη χθεσινή εμφάνιση και την γελοία ήττα, αλλά για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει γκέλες φέτος σε 4 από τα 9 παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα κι έχει αφήσει ισάριθμους βαθμούς από τους 27 που έχει διεκδικήσει συνολικά.

Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός μετράει ήδη 6 λιγότερους βαθμούς σε σχέση με όσους είχε συγκεντρώσει στους αντίστοιχους αγώνες και το ακόμη χειρότερο είναι πως δεν πείθει με τη συνολική του εικόνα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα δει πριν ξεκινήσει ένας αγώνας…

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν 28 παίκτες! Δύο ενδεκάδες κι ένας… πάγκος! Ακόμη κι αν υπάρχουν σημαντικές απώλειες, αν μη τι άλλο η ομάδα πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο, με σοβαρότητα και συγκέντρωση! Και λάθη θα γίνουν και γκολ θα χαθούν και ανάποδα σφυρίγματα θα υπάρξουν, αλλά η μαγκιά είναι να κερδίζεις ακόμη και στην κακή σου μέρα!
Όταν η ατομική ικανότητα των παικτών δεν αρκεί για να καθαρίσει ένα παιχνίδι θα πρέπει να βρίσκεται η λύση μέσα από τη συνολική δουλειά. Και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει και φέτος και πέρυσι πως όταν θέλει είναι ΟΜΑΔΑ! Δεν έχει, όμως, σταθερότητα και διάρκεια, η παρουσία του στο Champions League προκαλεί αναταράξεις στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και η λύση θα πρέπει να βρεθεί άμεσα.

Και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα και η ισοπαλία, αλλά όχι έτσι, όχι με κάτω τα χέρια. Όχι με τραγικές εμφανίσεις, ανόητα λάθη, αδικαιολόγητα μπλακ άουτ! Η ομάδα ξέρει τι έχει μπροστά της, αλλά θα πρέπει να εμφανίστει και ανάλογη των προσδοκιών. Όπως αποθεώνεται στις επιτυχίες, έτσι θα πρέπει να διορθώσει και τα κακώς
Keywords
Τυχαία Θέματα