Οι βροχές σβήνουν τον καύσωνα

11:07 9/8/2012 - Πηγή: 24wro
Τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι...
Αίθριος ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Υποχωρεί από σήμερα το κύμα καύσωνα που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες και δίνει τη θέση του σε τοπικές βροχές, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά
στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας σποραδικές βροχές νωρίς το απόγευμα με τη θερμοκρασία να πέφτει λίγο στα βόρεια, ενώ μεγαλύτερη πτώση αναμένεται αύριο.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Πιο αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια, αλλά στην υπόλοιπη χωρά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα ίδια επίπεδα θα είναι ο καιρός και αύριο, με τη θερμοκρασία όμως να σημειώνει πτωτική πορεία σε όλη τη χώρα, ενώ τα φαινόμενα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το Σάββατο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά την Κυριακή θα εξασθενήσουν

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα