Οι βασικές αρχές του νέου φορολογικού συστήματος

04:55 15/10/2011 - Πηγή: 24wro

Ως καθρέφτη μέσα από τον οποίο θα ξαναγνωριστούμε…



χαρακτήρισε το νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο σχεδιάζει να φέρει σύντομα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας παράλληλα ορισμένες από τις βασικές αρχές που θα το διέπουν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε πως θα εφαρμοστεί η λογική της «πλήρους τεκμηρίωσης του τρόπου διάθεσης του διαθεσίμου εισοδήματος» και εξήγησε ότι τα πάντα θα τεκμηριώνονται με παραστατικά.

Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος
τόνισε: «Το διαθέσιμο εισόδημα είτε το αποταμιεύεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή το ξοδεύεις επενδύεις... όλα αποδεικνύονται. Και ας αφήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό -όσο θέλετε- 10% με 30% χωρίς παραστατικά» ενώ τόνισε ότι η τεκμηρίωση θα γίνεται με όλα τα παραστατικά «ιατρικές δαπάνες, σχολικές, οικιακές, ασφάλισης -πέρα των υποχρεωτικών φυσικά εισφορών της κοινωνικής ασφάλισης-, στοιχεία τα οποία οικοδομούν την εικόνα της φορολογικής πραγματικότητας ενός νοικοκυριού».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για ενδεχόμενες αλλαγές που θα έρθουν στον ΦΠΑ, λέγοντας «να μιλήσουμε για χαμηλότερους συντελεστές», σημείωσε όμως ότι πρέπει «να εισπράττεται ο φόρος προστιθέμενης αξίας χωριστά από την εξόφληση της οφειλής του τιμολογίου, το οποίο παραμένει ανεξόφλητο παρότι είχε εκδοθεί επι μήνες», ώστε να αποκατασταθεί μια αδικία στις συναλλαγές και να προστατευτούν «οι προμηθευτές που είναι πάντα υποταγμένοι σε μια δύσκολη γι’ αυτούς και άδικη πραγματικότητα».


Keywords
Τυχαία Θέματα