Η Ευρώπη δεν έχει μόνο κοινό νόμισμα, αλλά και κοινά σύνορα

«Η Ευρώπη δεν έχει μόνο κοινό νόμισμα, αλλά και κοινά σύνορα» υπενθύμισε στους ευρωπαίους εταίρους ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου απευθυνόμενος προς την Επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ κ. Σ. Μάλμστρομ, την ώρα που η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…

Η επισήμανση από τον....
«γαλάζιο» ευρωβουλευτή έγινε από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά με την προσχώρηση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν.

« Η είσοδός τους θα δείξει σε όλους μας ότι το όραμα παραμένει ζωντανό
και θα θυμίσει σε όλους ότι η Ευρώπη δεν έχει μόνο κοινό νόμισμα, αλλά και κοινά σύνορα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή όπου, για πολλούς λόγους, τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της, δίνει – δυστυχώς – λάθος μήνυμα, συνέχισε ο κ. Παπανικολάου. που ήταν και εισηγητής. Δίνει το μήνυμα ότι, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, κράτη μέλη που επιθυμούν την περαιτέρω ένταξή τους σε όλους τους τομείς της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αντιμετωπίζονται – επαναλαμβάνω δυστυχώς – με καχυποψία και με δυσπιστία από άλλα κράτη μέλη αυτής της ίδιας οικογένειας.

Θέλω να είμαι σαφής: οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι φίλοι μας, είναι εταίροι μας, έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους και τους αξίζει – επαναλαμβάνω τους αξίζει – να βρεθούν σήμερα, άμεσα, εντός του χώρου Σένγκεν».

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα