Ο Παπαδήμος υπεύθυνος για την ανεργία 8.500 Ελλήνων

18:22 26/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η υπογραφή του νέου εφαρμοστικού νόμου για τα φάρμακα ...που επιβάλλει το νέο Μνημόνιο, αναμένεται πέρα από τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία να προκαλέσει άμεσες κοινωνικές επιπτώσεις σε όλους εκείνους που σχετίζονται με τον κλάδο αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες.
8.500 Έλληνες εργαζόμενοι και επιστήμονες στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία αναμένεται αργά ή γρήγορα να μείνουν στο δρόμο καθώς είναι αδύνατο να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων.
Την ίδια ώρα λοιπόν που
οι εγχώριες επιχειρήσεις φαρμάκου θα κλείνουν από την αθρόα εισαγωγή σκευασμάτων από χώρες όπως η Σενεγάλη, το Μπαγκλαντές και η Ινδία, η έλλειψη ανταγωνισμού θα δημιουργήσει μονοπώλια κάτι που όπως είναι φυσικό και επόμενο θα αυξήσει τις τιμές και θα οδηγήσει σε νέα αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας μέσω επιστολής του προέδρου της κ. Θ. Κωλέτης ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να λάβει τα μέτρα του απέναντι στην ανεργία που πρόκειται να συναντήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το χώρο καθιστώντας τον παράλληλα και υπεύθυνο για όλες τις συνέπειες του νόμου-εκτρώματος που συζητείται στην Βουλή…
Το ζήτημα λοιπόν είναι, μένει ο Παπαδήμος πιστός στα συμφέροντα του ελληνικού λαού ή τα έχει όντως ξεπουλήσει όλα, ακόμα και την Υγεία, στους ξένους φίλους της τρόικα;
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα