Ο ΟΑΕΔ πληρώνει 50ρηδες σε ένδεκα επιχειρήσεις μέχρι... τελικής σύνταξης

17:54 16/9/2012 - Πηγή: 24wro
Τέλος στις ειδικές επιδοτήσεις ανέργων ηλικίας 45 και 50 ετών...
(!) που, μετά την απόλυση τους, αμείβονταν σαν να ήταν εργαζόμενοι ή επιδοτούνταν γενναία έως ότου συνταξιοδοτηθούν, βάζει η τρόικα.
Η τελευταία λίστα των επιδοτήσεων προϊόντων πολιτικών αποφάσεων για προβληματικές επιχειρήσεις ή κλάδους σε διάφορες περιοχές της χώρας, περιλαμβάνει συνολικά 11 ενεργά προγράμματα που εξακολουθούν να επιβαρύνουν τον ΟΑΕΔ
με πάνω από 18 εκατ. ευρώ.
Παροχές

Η λίστα, παραδόθηκε ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και προβλέπει, αναλυτικά, τις εξής παροχές απολυμένων ανέργων, ανά επιχείρηση:...

Κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις Νάουσας:

Με 25ετία και ηλικία 50 ετών έως τις 31-12-08 οι απολυμένοι εξασφάλισαν προκαταβολικά τη σύνταξη (κύρια και επικουρική) που θα ελάμβαναν αν συνέχιζαν να απασχολούνται μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης. Το πρόγραμμα κοστίζει στον ΟΑΕΔ περίπου 3,2 εκατ ευρώ.

Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης: Οι απολυμένοι που είχαν διετή ή τριετή προϋπηρεσία εξασφάλισαν επίδομα ίσο με το 80% του μισθού που εισέπρατταν ως εργαζόμενοι. Στο διάστημα της ειδικής επιδότησής τους (έως το 2013) έχουν πλήρη ασφάλιση και το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοστίζει 6,5 εκατ ευρώ.

Συνεταιριστικά Λιπάσματα: Εφόσον είχαν 7.500 ένσημα και ηλικία 50 ετών μέσα στο 2010, οι απολυμένοι έχουν εξασφαλίσει έως το 2014 το 80% του μισθού τους κατά την καταγγελία της σύμβασης και μέχρι ποσού 1.500 ευρώ.

Ελλενίτ Α.Ε.: Το 2016 λήγει η ειδική επιδότηση των επτά τελευταίων απολυμένων από την εταιρεία που εξασφάλισαν το 75% του καταβαλλόμενου μισθού εφόσον ήταν 44 ετών και είχαν τουλάχιστον εννέα χρόνια απασχόλησης σε χώρους εξόρυξης, εμπλουτισμού και κατεργασίας αμιάντου και 54 ετών αν ήταν σε χώρους παραγωγής προϊόντων αμιαντοτσιμέντου.

TVX Hellas: Στα 800 ευρώ ανέρχεται το επίδομα όσων είχαν 2.700 ημέρες ασφάλισης σε υπόγειες στοές.

Κλωστήρια Πρεβέζης: Την πλήρη κύρια και επικουρική σύνταξη που θα ελάμβαναν αν συμπλήρωναν ως εργαζόμενοι τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης εισπράττουν οι απολυμένοι από τα Κλωστήρια εφόσον ήταν 50 ετών μέχρι τις 31/12/2010.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Ολόκληρο το μισθό για τους πρώτους μήνες και το 70% έως το 50% του μισθού, τους επόμενους μήνες και μέχρι τη συμπλήρωση 1 χρόνου, εισέπρατταν από τον ΟΑΕΔ οι απολυμένοι από την Ολυμπιακή Αεροπορία.

ΝΑΥΣΙ ΑΕ:Το 75%των αποδοχών τους μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έχουν οι απολυμένοι από τη ΝΑΥΣΙ εφόσον είχαν 27έτη ασφάλισης και ηλικία 50 ετών κατά τη λήξη της σύμβασης. Το επίδομα (αντί μισθού) δεν υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ το μήνα.

Πίνδος Α.Ε.: Το 2014 λήγει το πρόγραμμα ειδικής επιδότησης με το 50% του τελευταίου μισθού για απολυμένους άνεργους από την εταιρεία.

ΜABE Α.Ε.: Tο 75% του μισθού εισπράττουν έως και αυτό το μήνα οι τελευταίοι απολυμένοι που είχαν 2.700 ημέρες ερ
Keywords
Τυχαία Θέματα