Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν ήθελε να ξαναγίνει Μποντ

13:43 8/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ο 23ος Τζέιμς Μποντ σπάει τα κοντέρ από το πρώτο του «άνοιγμα» στη διεθνή κινηματογραφική αγορά...
κάνοντας τον Ντάνιελ Κρεγκ να αισθάνεται «σαν παιδάκι μέσα σε ζαχαροπλαστείο» από τον ενθουσιασμό, ωστόσο ο τελευταίος 007 δεν ήταν αρχικά, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο Rolling Stone, τόσο θετικός στην πρόταση να γυρίσει και τρίτη ταινία με τον τριψήφιο ήρωα, μετά το «Casino Royale» και το «Quantum of Solace».

Ο πρωταγωνιστής παραδέχτηκε ότι προσπαθούσε «απεγνωσμένα» να αποδεσμευτεί από το φραντσάιζ, προτού ακόμα δεχτεί επίσημα πρόταση για το «Skyfall»
και για δυο τουλάχιστον ακόμα ταινίες Μποντ.

Λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας ο Κρεγκ περιέγραψε πόσο προβληματισμένος ήταν με το συμβόλαιο που τον δέσμευε με τις περιπέτειες του θρυλικού Βρετανού πράκτορα και πόσο ήθελε να ξεφύγει από αυτό.

«Δε με άφηναν να φύγω και τελικά συμφώνησα να γυρίσουμε μερικές ακόμα ταινίες, με τον όρο να δούμε πώς θα πάει και εμπορικά...» λέει ο κατά πολλούς καλύτερος Μποντ μετά τον sir Σον Κόνερι, που προφανώς είχε επηρεαστεί και από την οικονομική δυσπραγία που χτύπησε την παραγωγή μετά το «Quantum» και απειλούσε να θέσει το διάσημο ήρωα σε επ' αόριστον ... διαθεσιμότητα.

Από τότε που ο Σαμ Μέντες ανέλαβε την 23η ταινία τα πράγματα κύλησαν ομαλά και ο Ντάνιελ Κρεγκ πρέπει να αισθάνεται τυχερός που συμμετέχει σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν.

Με πολλές αναφορές στις παλιές ταινίες του Τζέιμς Μποντ, η ΕΟΝ είχε σκεφτεί ακόμα και τον Σον Κόνερι για μια cameo εμφάνιση, αν και οι πιθανότητες να τον έπειθαν θα ήταν μικρές. Ευτυχώς ο Μέντες αναγνώρισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αποπροσανατολιστικό για την ταινία, ειδικά όταν ο εμβληματικός πρώην Μποντ προοριζόταν για ένα διαφορετικό περιφερειακό ρόλο: «Υπήρξαν καποιες ιδέες, αλλά αισθάνθηκα από την αρχή ότι κάτι τέτοιο θα ήταν προβληματικό. Θα έβγαζε το θεατή από την ταινία. Για μένα Κόνερι ίσον Μποντ – δεν είναι δυνατόν να επιστρέψει στη σειρά για κανέναν άλλο ρόλο. Και μόνο που θα ήταν εκεί θα αποσπούσε τα μάτια από οτιδήποτε άλλο. Οπότε το όποιο φλερτ με αυτήν τη σκέψη διήρκεσε ελάχιστα» είπε ο σκηνοθέτης στη Huffington Post. Εμείς λέμε απλά ευτυχώς.

e-go.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα