Ο ιδανικός σύντροφος: Τα ετερώνυμα έλκονται

11:20 3/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο, σημαντικό άφησα τον Ήλιο.

Ο Ήλιος συνθέτει την προσωπικότητά μας, βάζοντας «την σφραγίδα» του σε όλους τους τομείς της ζωής μας, καθ' όλη την διάρκεια της.

Είναι η ίδια η ύπαρξή μας και εκφράζει τις πραγματικές μας ανάγκες. Ωστόσο, μέσα σ' ένα ωροσκόπιο πέραν του πατέρα και ανδρικού προτύπου γενικότερα, που σημειοδοτεί για τις γυναίκες, η ακριβώς αντίθετη θέση του στον ζωδιακό υποδηλώνει τα στοιχεία της προσωπικότητας που μας ελκύει, που μας συμπληρώνει και μας γειώνει,
ενώ μελετώντας σε βάθος τα εκ διαμέτρου αντίθετα ζώδια ανακαλύπτουμε όχι μόνο πως αλληλοσυμπληρώνονται αλλά και πόσα κοινά στοιχεία έχουν μεταξύ τους.  Γενικά λοιπόν μιλώντας για τα ζώδια, πάμε να δούμε τα πολικά ζευγάρια του ζωδιακού.

Κριός/Ζυγός

Με κυβερνήτη τον θερμόαιμο Άρη τα άτομα που έχουν Ήλιο στον Κριό εκδηλώνουν πολύ έντονα τα συναισθήματά τους. Βαθιά σεξουαλικός, φλογερός, παρορμητικός, είναι έτοιμος να διαλύσει το σύμπαν προκειμένου να κατακτήσει το ταίρι του. Για όσο διάστημα παραμένει ερωτευμένος, δίνεται με πάθος, είναι εκδηλωτικός, ερωτικός, ευχάριστος, αλλά και αυταρχικός, εγωκεντρικός, ενίοτε βίαιος, ενώ σχεδόν πάντα αναλαμβάνει το ρόλο του κυνηγού και στην πορεία του αρχηγού. Αποφασιστικός, δυναμικός δραστήριος, κατέχει καλά την τέχνη του φλερτ και του έρωτα.

Οι  πρωτόγονες  αντιδράσεις του, δύσκολα τον καθιστούν  σύντροφο  για μια ολόκληρη ζωή ενώ όταν χαθεί το ερωτικό του ενδιαφέρον γίνεται συνειδητά άπιστος αναλαμβάνοντας και πάλι τον ρόλο του κυνηγού. Αρκετά ευερέθιστος από την φύση του, δύσκολα θα αποφύγει τις εντάσεις. Η αφοπλιστική ειλικρίνεια, η απότομη και πολλές φορές άξεστη  συμπεριφορά του,  είναι ένας από τους κύριους λόγους  που συχνά οι σχέσεις του καταλήγουν στο χωρισμό.  Δύσκολα παραδέχεται τα λάθη του σε μια «αναμέτρηση με τον εχθρό» ωστόσο,  εξίσου δύσκολα θα κρατήσει κακίες ή απωθημένα.  Στην  ακριβώς απέναντι θέση απ’ αυτήν του Κριού, βρίσκεται ο Ζυγός.


Ο Ζυγός διαθέτει όλα τα στοιχεία που λείπουν από τον Κριό και το αντίστροφο. Είναι ήρεμος, αισθησιακός, ευγενικός, λογικός και πάνω απ’ όλα διπλωμάτης. Έχει την ικανότητα να ηρεμεί τον σύντροφο του, να τον κάνει περισσότερο ευγενικό δαμάζοντας την άγρια φύση του.

Με κυβερνήτη την Αφροδίτη του αρέσει να είναι το «θήραμα» δίνοντας την ευκαιρία στον σύντροφο του να τον διεκδικήσει. Του αρέσει η άνετη και ευχάριστη ζωή που του προσφέρει απλόχερα ο γενναιόδωρος έως σπάταλος Κριός. Είναι υποχωρητικός, συμβιβαστικός κάνοντας πολλές φορές τα «στραβά μάτια» όχι γιατί εθελοτυφλεί αλλά γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως σε μια κατά μέτωπο επίθεση δύσκολα θα υπερισχύσει του Κριού.

Αντίθετα, μόλις περάσει το «πρώτο κύμα επίθεσης», ο θυμός  καταλαγιάζει και τότε  ο Ζυγός σχεδόν πάντα παίρνει αυτό που θέλει. Από την άλλη πλευρά η αναποφασιστικότητα του Ζυγού με την παρότρυνση και καθοδήγηση του Κριού μετριάζεται ενώ γενικότερα τον βοηθά να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός και διεκδικητι
Keywords
Τυχαία Θέματα