Ο αστεροειδής Έρως: Εν αρχή ην το σεξ

09:35 4/4/2011 - Πηγή: 24wro
Το φλογερό και παθιασμένο ειδύλλιο που έζησε κατά τη μυθολογία ο γιός της Αφροδίτης...
με μια κοινή θνητή -την Ψυχή- ήταν η απόλυτη έκφραση της έννοιας του πόθου που εκδηλώνεται όταν ένα γήινο ον τύχει και κεραυνοβοληθεί από τα βέλη του πληγωμένου Θεού Έρωτα.

Η Ψυχή, ήταν μια πανέμορφη κόρη, πολυμελούς οικογενείας της εποχής, όπου δεχόταν δεκάδες θαυμαστές κάθε μέρα στο κατώφλι της προκειμένου να διαλέξει τον υποψήφιο σύζυγό της.

Ο Θεός Έρωτας κατευθυνόμενος από την μητέρα του πήγε με διάθεση να την τιμωρήσει για την «αυθάδη» ομορφιά της αλλά μόλις την αντίκρισε μαγεύτηκε από την ομορφιά της, με αποτέλεσμα να στρέψει τα βέλη του ...εναντίον του! Την ερωτεύθηκε τρελά από την πρώτη στιγμή που την είδε.

Η μητέρα του όμως, επίσης θεά της ομορφιάς και του κάλους, δεν ήθελε για νύφη της μια κοινή θνητή, πόσο μάλλον αν ήταν και κάποια πολύ νέα και επικίνδυνη να της κλέψει τα σκήπτρα της ομορφότερης στον κόσμο. Αφού βασάνισε με διάφορους τρόπους το πολύπαθο ζευγάρι και δεν κατάφερε να το χωρίσει, ο Δίας μην αντέχοντας άλλο την αδικία, μεσολάβησε κι έδωσε στην Ψυχή την πολυπόθητη αθανασία κάνοντας και τους δύο αστέρια στον ουρανό.

Το επίσης ενδιαφέρον στην ιστορία αυτή ήταν ότι κάποια στιγμή, ο Έρωτας ενώ την έχει ζητήσει από τους γονείς της και την έχει παντρευτεί για να μην τον αναγνωρίσει ως θεότητα την δέχεται μόνο νύχτα και σε βαθύ σκοτάδι όπου δεν μπορεί να τον δει αλλά νιώθει μόνο τον απέραντο έρωτά του. Έτσι τον ερωτεύεται και εκείνη με τη σειρά της χωρίς όμως να τον έχει δει ποτέ της!
Ίσως από κει να λέμε ότι ο έρωτας τελικά είναι «τυφλός» και βλέπει το ταίρι του μόνο «με τα μάτια της ψυχής»

Ο αστεροειδής Έρως 433
Ανακαλύφθηκε στις 13 Αυγούστου του 1898 και η τροχιά του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτήν της Γης και του Άρη. Είναι δηλαδή αρκετά κοντά στη Γη κι αυτός ίσως είναι ο λόγος που ήταν ο πρώτος αστεροειδής που δέχθηκε την επίσκεψη διαστημόπλοιου στο έδαφος του (το 2001). Ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο κάθε 643 ημέρες περίπου, έχει μέση ακτίνα γύρω στα 16 χλμ και το σχήμα του δεν είναι σφαιρικό αλλά μοιάζει περισσότερο με αυτό μιας ...πατάτας. Πατάτα ο Έρωτας; Κάτι περισσότερο μπορεί να ξέρουν εκεί στο σύμπαν!

Ο Έρως αστρολογικά
Ο αστεροειδής Έρως στον προσωπικό μας χάρτη περιγράφει την παθιασμένη επιθυμία, το ερωτικό φίλτρο που ο καθένας ξεχωριστά κατέχει και που την κατάλληλη στιγμή ξεχύνεται μπροστά στο αντικείμενο του έρωτά του.
Είναι κατά κάποιο τρόπο η ανώτερη οκτάβα του Άρη με ικανότητες να καθορίζει και να μεταλλάσει την ασυνείδητη, την ενστικτώδη επιθυμία για σεξ σαν έκφραση της ερωτικής επιθυμίας. Αναστατώνει, διεγείρει, φορτίζει την ανθρώπινη λίμπιντο με ενέργεια και βρίσκει τρόπους να εκδηλωθεί και να βάλει φωτιά στα ειδύλλια όταν κάνει περάσματα από το προσωπικό μας ωροσκόπιο.

Η επαφή του με άλλους πλανήτες μέσα στο χάρτη τονίζει ιδιαίτερα στοιχεία της προσωπικότητας σε σχέση με το πάθος και την ένταση
Keywords
Τυχαία Θέματα