ΝΕΕΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΡΤΗ

14:55 19/4/2011 - Πηγή: 24wro
Νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ...
το πρωί της Τρίτης στην Τρίπολη και τη Σύρτη, σύμφωνα με κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης. Απελπιστική η κατάσταση στη Μιζουράτα, ανθρωπιστικό διάδρομο για τη μεταφορά τροφίμων...
άνοιξε ο ΟΗΕ.
Το Αλ Τζαμαρίγια έκανε λόγο για επιδρομές σε Σύρτη και Τρίπολη, ενώ πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ βομβάρδισε στόχους στην περιοχή αλ-Χάμπρα στην
πόλη Αλ-Αζιζίγια, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Την ίδια ώρα, ο Άξελ Πονιατόφσκι, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, δήλωσε ότι είναι ανάγκη να αναπτυχθούν χερσαίες ειδικές δυνάμεις στη Λιβύη προς ενίσχυση των αεροπορικών βομβαρδισμών, τονίζοντας ότι εάν δεν μπουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, η επιχείρηση θα βαλτώσει.


Δραματικές ώρες για τη Μιζουράτα


Εντωμεταξύ, η κατάσταση στη Μιζουράτα είναι τραγική με το ΝΑΤΟ να κατηγορεί τους υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι ότι κρύβονται σε κτίρια και πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον αμάχων.


Σύμφωνα με μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μ.Καντάφι επανέλαβαν τους βομβαρδισμούς κατά της Μιζουράτα την Τρίτη.


Σύμφωνα δηλώσεις της Ντονατέλα Ροβέρα στο πρακτορείο Reuters, υπάρχουν και θύματα.


Η Μιζουράτα η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, τελεί εδώ και επτά εβδομάδες υπό ασφυκτικό κλοιό από τις δυνάμεις του Καντάφι.


Κατά τη διάρκεια αυτής της πολιορκίας εκατοντάδες έχουν χάσει τη ζωή τους από τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς αλλά και τις μάχες, ενώ όσοι καταφέρνουν να εγκαταλείψουν την πόλη περιγράφουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης, που έχουν οδηγήσει σε κατάσταση απελπισίας τους εγκλωβισμένους αμάχους.


Ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, Τσαρλς Μπουσάρντ, κατηγόρησε με δηλώσεις του σε καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο, τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι, ότι κρύβονται σε νοσοκομεία της Μιζουράτα και πυροβολούν εναντίον των πολιτών από τις στέγες των τζαμιών.


Ανθρωπιστικός διάδρομος από τον ΟΗΕ


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Επισιτισμού (WFP) του ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε τη μεταφορά τροφίμων κατά μήκος ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.


Οχηματοπομπή οκτώ φορτηγών φορτωμένων με 240 μετρικούς τόνους αλεύρων και υψηλής ενεργειακής αξίας μπισκότων, που επαρκούν για να τραφούν σχεδόν 50.000 άνθρωποι για 30 ημέρες, πέρασαν στο έδαφος της Λιβύης από την Τυνησία την Δευτέρα, ανέφερε ο WFP σε ανακοίνωσή του.


«Καταφέραμε να διανοίξουμε ένα νέο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας στη δυτική Λιβύη» ανέφερε η εκπρόσωπος του WFP Εμίλια Κασέλα σε συνέντευξη Τύπου.


«Ο WFP συντονίζεται με όλα τα μέρη για να διασφαλίσει ότι οι πληγέντες πληθυσμοί αμάχων που χρειάζονται βοήθεια δε θα πεινάσουν, ανεξαρτήτως του ποια από τις εμπόλεμες παρατάξεις ελέγχει την περιοχή όπου βρίσκονται» αναφέρε
Keywords
Τυχαία Θέματα