Tέλος στην ατιμωρησία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

13:55 19/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, επιχειρεί να βάλει τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων...
με το νέο υπό κατάρτιση πειθαρχικό δίκαιο, καθώς μέχρι σήμερα, κατά βάση όλοι αυτοί που συνθέτουν ένα διεφθαρμένο κράτος, έπεφταν «στα μαλακά».

Σύμφωνα με το νέο αυτό πειθαρχικό δίκαιο, θα διαχωριστούν τα πειθαρχικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια, προκειμένου να απαλειφθούν τα γνωστά φαινόμενα «συναδελφικής αλληλεγγύης» - που εξασφαλιζόταν μέσω της συμμετοχής συνδικαλιστών σε αυτά - στην εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, που
είχε ως αποτέλεσμα την απαλλαγή τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με δηλώσεις του προς «Το Βήμα», προανήγγειλε τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστήσει πειθαρχικό παράπτωμα και τη μη δημοσιοποίηση αποφάσεων των οργάνων της διοίκησης στο «Διαύγεια».

Συνέδεσε επίσης το νέο πειθαρχικό δίκαιο και με την οικοδόμηση του νέου μισθολογίου, τονίζοντας ότι «αξιοκρατικές προσλήψεις», αξιοκρατικές προαγωγές και το νέο αυστηρό και αξιόπιστο πειθαρχικό δίκαιο συνιστούν τα θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε και το νέο μισθολόγιο». Ο κ. Ραγκούσης προαναγγέλλει τη συνταγματική θωράκιση, για αξιοκρατικές προαγωγές στο δημόσιο, μετά τη συνταγματική κατοχύρωση των αξιοκρατικών προσλήψεων, προκειμένου «η χώρα να μην κινδυνεύσει ξανά να πληρώνει τα σπασμένα της λαφυραγώγησης του Δημοσίου».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα