Νέα παρέμβαση Παυλόπουλου για το πάρτι στα ομόλογα

14:26 29/10/2012 - Πηγή: 24wro
Πολύ παρασκήνιο...
Πολύ , μα πάρα πολύ παρασκήνιο , έχει η σημερινή αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον υπουργό Οικονομικών ζητώντας του πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για τις αγοραπωλησίες ομολόγων τη διετία 2009-2011. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του υπουργείου να μη γνωρίζουν τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων από τη στιγμή που κατ΄ επανάληψη η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements B.I.S.) έχει δημοσιεύσει τα στοιχεία των
κατόχων ανά χώρα προέλευσης.

Γι΄ αυτό και ζητεί τα εξής: 1. Πρώτον, πόσες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έγιναν μετά την 1/1/2009, πότε, ποιά τα ποσά και ποιοί αγόρασαν τα ομόλογα κατά κατηγορία (Ελληνικές Τράπεζες, Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, Έλληνες ιδιώτες –φυσικά και νομικά πρόσωπα-, ξένες τράπεζες και χρηματοοικονομικοί οργανισμοί κλπ).
2. Δεύτερον, πόσες πωλήσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έγιναν στη δευτερογενή αγορά το 2010 και το 2011. Ποιοί πωλούσαν και ποιοί αγόραζαν.
3. Τρίτον, Ποιες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έληξαν το 2010 και το 2011 και, αναλυτικώς, ποιά ποσά αποπληρώθηκαν. Πόσα απ’ αυτά καταβλήθηκαν σ’ Ελληνικές Τράπεζες, στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, σε Έλληνες ιδιώτες –φυσικά ή νομικά πρόσωπα- και πόσα σε ξένες τράπεζες.
4. Τέταρτον, σύμφωνα μ’ επιστολή που μου έστειλε την 30/9/2012 ο Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Μιχαλόπουλος, κατά τη διετία 2009-2011 το 75% των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που απέκτησαν τ’ Ασφαλιστικά Ταμεία προήλθε από την πρωτογενή αγορά. Πόσα τέτοια ομόλογα αγόρασαν τα ξένα ασφαλιστικά ταμεία το 2010 και το 2011 από την πρωτογενή και τη δευτερογενή αγορά. Επιπλέον, πόσα ομόλογα εκποιήθηκαν από τα ως άνω ασφαλιστικά ταμεία κατά την ίδια περίοδο.
5. Πέμπτον, Πόσα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αγόρασαν από τη δευτερογενή αγορά το 2010 και το 2011 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης.
6. Έκτον, Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών και το πρόγραμμα για την ενίσχυση της ρευστότητας των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, των οποίων τ’ αποθεματικά αποδεκατίσθηκαν. Και πως θ’ αποζημιωθούν οι Έλληνες ιδιώτες –φυσικά ή νομικά πρόσωπα- κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

ΥΓ: Μάλλον τυχαίο … δεν είναι ότι η παρέμβαση Παυλόπουλου ήλθε μία μέρα μετά το άρθρο Μιχελάκη στη Real στο οποίο κάνει λόγο για βαρύτατες ευθύνες του Παπαδήμου σχετικά με το καθυστερημένο «κούρεμα» επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία από την πρώτη απάντηση που έδωσε στον πρώην υπουργό ο Χρήστος Σταϊκούρας.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα